ABC Politik

Gündem

Özel, hükumete ömür biçti! Tayfun Kahraman için suç duyurusu

Özel, hükumete ömür biçti! Tayfun Kahraman için suç duyurusu
Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ya gelecek sene ya ondan sonraki sene bakan konuşuyorsa bizden, cumhurbaşkanı yardımcısı konuşuyorsa bizden, cumhurbaşkanı konuşuyorsa bizden” dedi. Özgür Özel ayrıca, Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü Tayfun Kahraman’ın kötü muameleye maruz kaldığı iddiasıyla ilgili Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Enternasyonal Fuarı Açılış programına katıldı.

Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, 2 yıl içinde iktidara gelecekleri öngörüsünde bulundu.

Büyük Taarruz’un başladığı Kütahya’daki resmi 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde konuşturulmamasını hatırlatan Özel, şunları söyledi:

“Sen oturup dinleyeceksin benim bakanım konuşacak dediler. Hadi dedim konuşsun. Bir sene bilemedin iki sene daha konuşsun. Cumhurbaşkanı bir CHP’li cumhurbaşkanı olacak. İlla bakan konuşacaksa CHP’li bir bakan ya da Türkiye ittifakının bakanı konuşacak. Artık bıçak kemiğe dayandı. Kavgalardan, kutuplaşmalardan sıkıldı. Bütün anketler ortada. Türkiye’nin birinci partisi bütün Türkiye’yi kucaklıyor. Ya gelecek sene ya ondan sonraki sene bakan konuşuyorsa bizden, cumhurbaşkanı yardımcısı konuşuyorsa bizden, cumhurbaşkanı konuşuyorsa bizden. Yolun sonu görülüyor. Ama bizim kimseden kaçıracak mikrofonumuz olmayacak. Biz Türkiye’nin kurucu partisi olduğumuz gibi yarının güvencesi de CHP’liler olarak bizleriz.”

Yerlikaya’dan, törende konuşturulmayan Özel’e “resmi” yanıt

KAHRAMAN’IN AİLESİNE ZİYARET VE SUÇ DUYURUSU

Özel ayrıca, eşi Meriç Demir Kahraman’ın, rutin sağlık kontrolü sırasında kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdüğü Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü Tayfun Kahraman’ın ailesini ziyaret etti.

Özgür Özel, söz konusu iddiayla ilgili delillerle birlikte Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Hepimizin yerine Silivri Cezaevi’nde haksız yere tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’a yapılan kötü muamele hakkında bilgi almak için değerli eşi Meriç Demir Kahraman’la ve duyduklarından olumsuz etkilenmesinden endişe ettiğimiz sevgili kızı Vera’yla biraz olsun hoşça zaman geçirmek için bir aradayız.

Pazartesi günü delilleri ile birlikte suç duyurusunda bulunup yaşananların tüm merci, mecra ve aşamalarda takipçisi olacağız.”