ABC Politik

Ekonomi

Bakan Işıkhan, emeklileri ancak CHP’yi hedef alabilmek için hatırlayabildi!

Bakan Işıkhan, emeklileri ancak CHP’yi hedef alabilmek için hatırlayabildi!
Email :

Belediyelerin 96 milyar TL olan SGK prim borcunun 120 milyar TL’ye yükseldiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CHP’li belediyeleri hedef alarak borçların tahsiline başlayacaklarını belirtti ve, “ Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız” dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere 17 bin 500 TL maaş verilmesi durumunda CHP’li belediyelerin bütün borçlarını ödeyeceğini söylemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AKP İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Vedat Işıkhan, belediyelerin 96 milyar TL olan borçlarının 120 milyar TL’ye yükseldiğini belirterek CHP belediyelerini hedef aldı.

Başta CHP olmak üzere bütün muhalefetin emekli maaşlarına zam yapılması çağrılarını duymazdan gelen Işıkhan, CHP’li belediyelerin artan SGK prim borçlarını tahsil etme yoluna gideceklerini belirterek, “ 2 ayda 96 milyardan 120 milyar liraya çıkan borç, buna müdahale edilmezse 200 milyara da, 300 milyar liraya da çıkacak. Kimse kusura bakmasın, SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın, emeklilerimizin geleceğini riske atamayız. SGK olarak aktüeryal dengeyi ve sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız” şeklinde konuştu.

ÖZEL, EMEKLİ ŞARTINI DİLE GETİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha önce de iktidar çevrelerinden yapılan benzer açıklamalar hakkında, 1 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, “Emekliye 17 bin 500 lira yapın; biz, bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bütün borcumuzu derhal kapatacağız” demişti.

Özel, belediye borçları için şartını açıkladı: Derhal ödeyeceğiz