ABC Politik

Gündem

Firma, Reşit Kibar öldürülünce projeden çekildi! Zanlı tutuklandı

Firma, Reşit Kibar öldürülünce projeden çekildi! Zanlı tutuklandı
Email :

Artvin’de ormanı koruyan Reşit Kibar’ı öldüren ve 2 kişiyi yaralayan zanlı Muhammet U. tutuklandı. Yapı-Soy Beton ise projeden çekildi. Reşit Kibar içinse cenaze töreni düzenlendi.

Artvin Borçka’da Konaklamalı Mesire Alanı Projesi’ne karşı ormanı korumak için direnen köylülere ateş edilmesiyle ilgili gözaltına alınan silahın sahibi ve firma çalışanı Fikret M. ve ateş eden Muhammet U.’nun jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Artvin Valiliği’nin Reşit Kibar’ı öldürdüğünü, Ersan Koyuncu ve Gökhan Koyuncu’yu da yaraladığını açıkladığı Muhammet U. tutuklandı. Fikret M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ormanı koruyan köylüyü öldürdüler! Protesto, yollara taştı

PROJEDEN ÇEKİLDİ

Projenin sahibi Yapı-Soy Beton ise “Hiçbir maddi faaliyetin insan hayatından değerli olmadığına olan inancımız devam etmektedir” diyerek projeden çekildiğini açıkladı.

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“03.09.2024 tarihinde Cankurtaran mevkiinde yaşanan acı olay bizi ve tüm Artvin halkını derinden üzmüştür. Bir insan hayatının her şeyden kıymetli olduğunu, bir insanın öldürülmesinin kabul edilemezliğini ifade ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sevenlerine ve kederli ailesine başsağlığı, bu müessif olayda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Hiçbir maddi faaliyetin insan hayatından değerli olmadığına olan inancımız devam etmektedir. Yaşananlar nihayetinde, Projeden Çekiliyoruz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

YAPISOY BETON (@yapisoybeton)’in paylaştığı bir gönderi

REŞİT KİBAR İÇİN CENAZE TÖRENİ

Reşit Kibar için Hopa Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi.

Mezapotanya Ajansı’nın aktardığına göre, cenaze töreninde konuşan yurttaşlardan Dursun Ali Koyuncu “Dün Cankurtaran’a çıktığımızda yabancılarla karşılaşacağımızı zannettik. Onları oradan kovacaktık. Ama biz bilemedik ki kapı komşularımız ihanet içindeymiş. Yunus Merttürk, Reşit Merttürk, Bünyamin Merttürk günlerce bunu planladılar. Valiliğe gittik dilekçeler verdik, ‘Burada sosyal sorun var gelmeyin’ dedik. Bu katliamı AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik öncülüğünde organize ettiler. Dilimizde tüy bitti kaç kere ‘gelmeyin’ dedik” dedi.

Cenaze töreninin ardından ilçede yapılan yürüyüşle birlikte Reşit Kibar’ın cenazesi defnedilmek üzere Çifteköprü Köyü’ne götürüldü.