ABC Politik

Haber

ODTÜ mezunları, sırtlarını döndükleri “kayyım” rektöre bilimin “ne olmadığını” anlattı!

Email :

ODTÜ Mezuniyet töreninde öğrenciler, “kayyım” Rektör Prof. Dr. Ahmet Yavuzlugil konuşurken sırtını döndü. ODTÜ 1.si Ali Yıldız ise bilimin “ne olmadığını” anlattı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) mezuniyet töreni dün gerçekleştirildi.

ODTÜ öğrencileri ve aileleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla atanan Rektör Prof. Dr. Ahmet Yavuzlugil konuştuğu sırada sırtlarını döndü. Prof. Dr. Ahmet Yavuzlugil, ıslık ve yuhalamalarla protesto edildi.

BİLİMİN “NE OLMADIĞINI” ANLATTI

Törenin en dikkat çeken anlarından biri de ODTÜ’yü birincilikle bitiren Ali Yıldız’ın konuşması sırasında yaşandı.

Ali Yıldız, ODTÜ’de yaşanan olaylardan örnek vererek bilimin “ne olmadığını” anlattı.

Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

“Öte yandan bilimin ne olmadığını da yine bu 5 yılda öğrendim. Bilim, Kavaklık’taki yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Kampüsümüzü ve Ankara’yı daha da yeşertmektir. Bilim, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir. Tüm dünyaya fikirlerimiz birbirinden farklı da olsa birlikte yaşayabileceğimizi göstermektir. Bilim, depremzede öğrencilere yurtları dar etmek değildir. Bilim, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde Anayasamızın bize verdiği barışçıl gösteri yürüyüş haklarını kullanan öğrencilerin üzerine polisi göndermek, öğrencilerin derslerden nefes almaya fırsat bulduğu tek etkinlik olan Bahar Şenlikleri’ni sorunları çözmek yerine sorunları bahane ederek iptal etmek, karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle olan bütün diyaloğu bitirmek, sonra da hakkını arayan öğrencileri soruşturmalarla korkutmak değildir. ODTÜ’nün, Türkiye’nin en zeki öğrencilerinin yuvasının sesini kesmek değildir bilim. Sesimize güç olup, bizlere emanet ettiğiniz geleceğe yön vermemize de izin vermektir. Tüm bunları bana ODTÜ’deki bu 5 yılımda öğreten şu bu çimlerde oturan bütün hocamlara ve bu değerli hocamları yetiştiren siz değerli ailelere çok teşekkür ederim.”

ODTÜ mezunları, sırtlarını döndükleri “kayyım” rektöre bilimin “ne olmadığını” anlattı!