ABC Politik

Gündem

Tayfun Kahraman’a jandarmadan FETÖ tutanağı iddiası

Email :

Kötü muamele yaptığı öne sürülen jandarmaların Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü Tayfun Kahraman hakkında FETÖ’cü olduğu yönünde tutanak tuttuğu öne sürüldü.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, dün akşam TELE1 ekranlarında Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk oldu.

Tayfun Kahraman’a rutin sağlık kontrolü sırasında kötü muamele yapıldığı iddiasını devam ettiren Meriç Demir Kahraman, yeni bir iddiada bulundu. Kahraman, jandarmaların Tayfun Kahraman hakkında FETÖ’cü olduğu yönünde tutanak tuttuğunu öne sürdü.

“ACİL TUTANAK”

Meriç Demir Kahraman, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Jandarma, kolluk kuvvetleri şununla mesul: Bu kişinin, her kimse o, bir mahkumun, son derece güvenli bir şekilde bir yerden hastaneye ya da nereye sevk ediliyorsa sevkiyle mesul. Tayfun Kahraman, bu son sevki esnasında da en ufak bir taşkınlık, en ufak bir mukavemet, memuru görevi yerine getiremeyecek en ufak bir taşkınlıkta bulunmuyor. Tayfun Kahraman’ın kaçma şüphesi de yok. Tayfun Kahraman’ın 28 aydır her hafta cezaevinde yaptığı görüşmeler belgeli. Bir de şunu söylüyorlar: Yaptıkları açıklamada değil, avukatımız aracılığıyla öğrendiğimiz kadarıyla kendileri acil bir tutanak tutuyorlar, ‘Doktorun yanına eşlik ettik, çünkü bu bir FETÖ’cüdür’ diye tutanak tutuyorlar. Tayfun Kahraman’a kimse FETÖ’cü diyemez. Bu bir hakarettir. Tayfun Kahraman bu ülkenin son derece saygın, cumhuriyetçi bir evladıdır. Kolluk kuvvetleri kendileri tuttukları tutanakta ‘FETÖ’cü, ‘FETÖ’den hükümlü, FETÖ/PDY’den hükümlü şahsın kaçma şüphesi bulunmaktadır’ diye, işte ‘hastanenin muayene odasında demir parmaklıklar yoktur’ diye not ediyorlar ve kendileri ayrı bir tutanak tutuyorlar. Tayfun Kahraman, FETÖ’cü değil. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde, iddianamede veya 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararında, tutukluluk kararında da Tayfun’a dair en ufak bir FETÖ şeyi yok. Tayfun Kahraman’ın tutuklandığı iddianame, zamanının, şu anda kaçak olan FETÖ’cülerin hazırladığı iddianame sonucu cezaevinde.”

Tayfun Kahraman’a jandarmadan FETÖ tutanağı iddiası