ABC Politik

Gündem

Yanardağ’ın kulisi: Kızgın olduğu için Kurultay’a gelmeyen Kılıçdaroğlu, Özel’i yalanladı

Email :

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun taslak gece geç saatte kendisine gönderildiği ve inceleme fırsatı olmadığı için kızdığını ve CHP Tüzük Kurultayı’na gelmediğini söyledi. Merdan Yanardağ’ın aktardığına göre Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Özgür Özel’in kendisinin Tüzük Taslağı konusunda görüşlerini aldığı açıklamasını da yalanladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

“CHP 2. Yüzyıl Değişim Kurultayı” adıyla düzenlenen Tüzük Kurultayı, gündemdeki yerini koruyor.

Özel’den Kılıçdaroğlu’na “taviz” eleştirisi! Genel başkan dahil ön seçim

Kurultay’ın ilk gününün en merak edilen sorusunun yanıtını ise ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ verdi. Merdan Yanardağ, neden Kurultay’a gelmediği merak konusu olan önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bu sorunun yanıtını aldı.

TELE1 canlı yayınında konuşan Yanardağ, Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncelikle Kurultay’da “ikili liderlik” görüntüsü yaratmak istemediği için gelmediğini belirtti.

Görüşmelerine 2 dönem CHP Milletvekilliği yapan Yıldırım Kaya’nın da şahit olduğunu belirten Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

“Ben Kılıçdaroğluyla konuştum. Telefonla konuştum. Konuşmama da Yıldırım Kaya tanıktır. Daha önce Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 2 dönem milletvekilliği yapan Yıldırım Kaya tanıktır, Ankara Milletvekili. Ben Kılıçdaroğluyla konuştum ve neden gelmediğini sordum, herkesin merak ettiğini. Baktım kimse bilmiyor, kimse de bir açıklama yapmıyor, kendisine soralım diye düşündüm. Kılıçdaroğlu’nun tepkili ve kızgın olduğunu gördüm. Ama şunu söyledi: ‘Gelmememin nedeni yani 2 kutuplu, 2 köşeli bir kurultay atmosferi yaratılmasını istemedim’ dedi. ‘Partinin birlik ve bütünlük içinde çıkması gereken bir süreç. Bu sorumlulukla hareket ettim. O bakımdan yani, insanların oy verirken bir de dönüp bize bakacağı bir ortam ve salon istemedim’ demek istedi. ‘Böyle bir ikili hava, bir ikili liderlik görüntüsü, iki odakta toplanmış bir ilgi öbeği oluşsun istemedim’ dedi. Ben bunu son derece doğru buldum.”

TÜZÜK KIZGINLIĞI

Yanardağ, Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’a asıl gelmeme nedeninin ise Tüzük Taslağı’nın gece geç saatlerde kendisine iletildiğini ve okuma fırsatı bulamadığı için kızgın olması olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Özgür Özel’in kendisinin görüşlerinin alındığı açıklamasını da yalanladığını belirten Merdan Yanardağ, şöyle konuştu:

“Fakat asıl gelmeme nedeni şu: ‘Bana tüzük taslağı gece yarısı iletildi’ dedi. -Öyle anlaşılıyor ki bu dün gece bağlanmış- ‘Ve benim bu tüzüğe katkıda bulunacak vaktim yok’ dedi. Sabah da dedi kurultay var. Bunun için bir süre yoktu. ‘Kimse de bana sormadı’ dedi ‘ne düşünüyorsunuz?’ Yani, ‘Değişiklik konularında ne düşünüyorsunuz? diye sormadı’ dedi. Ben de dedim ki: ‘Kemal Bey, Sayın Özgür Özel konuşmasında biz Kemal Beyle konuştuk, Tüzük Taslağı’na O’nun da katkılarını aldık dedi.’ ‘Ben bunu dinledim, şaşırdım. Bu doğru değil’ dedi.”

Yanardağ’ın kulisi: Kızgın olduğu için Kurultay’a gelmeyen Kılıçdaroğlu, Özel’i yalanladı