ABC Politik

Ekonomi

Çiftçi isyan etti, iktidar CHP ve DEM’i hedef gösterdi!

Çiftçi isyan etti, iktidar CHP ve DEM’i hedef gösterdi!
Email :

Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ekonomik zorluklar nedeniyle isyan eden çiftçilerin eylemlerini CHP ve DEM Parti’nin düzenlediğini öne sürdü.

Uyguladığı ekonomi politikalarıyla halkın geçimini zorlaştıran AKP iktidarı, çiftçinin yaşadığı sorunları da görmezden gelmeye devam ediyor.

“Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli” isimli toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, üreticilerin yaşadıkları ekonomik sorunları dile getirmek için yaptığı eylemleri CHP ve DEM Parti’nin “insanları sokağa dökmek” için düzenlediğini öne sürdü.
İbrahim Yumaklı, “Çözüm insanları sokağa davet ederek olmaz. Çözüm, soruna karşı bir çözüm önerisi getirerek olur. Biz bunlar ile alakalı ilk tespitlerimizde CHP’nin ilgili il ya da ilçe örgütleri tarafından organize edildiğini, hatta ilk dönemlerde parti flamalarının da en önde gezdiğini gördük. Şimdi de benzer şeyi yapmaya devam ediyorlar. En son Konya’da benzer bir şey oldu. Biz biliyoruz ki orada HDP de dahil olmak üzere diğer unsurların tamamı organize bir şekilde insanları sokağa dökmeye çalışıyorlar. Bu düşünceden artık vazgeçmeleri gerekir. Önerileri varsa söylesinler, insanları sokağa dökmek hiçbir çözüme ulaştırmayacak” şeklinde konuştu.