ABC Politik

Gündem

19 gündür kayıp olan Narin’in cansız bedeni 8 kez aranan yerde bulundu!

19 gündür kayıp olan Narin’in cansız bedeni 8 kez aranan yerde bulundu!
Email :

Diyarbakır’da 19 gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni daha önce 8 kez aranan ve Güran’ın evine 1 kilometre uzaklıkta olan Eğertutmaz Deresi’nde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinden beri kayıp olan ve aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunduğunu açıkladı.

Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun” dedi.

 

ÇUVAL ÜZERİNDE ÜZERİ TAŞLA GİZLENMİŞ

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu da düzenlediği basın toplantısında, Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili detayları aktardı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Murat Zorluoğlu, Güran’ın cansız bedeninin bir çuval izerisinde üzeri taşlar ve ağaç dallarıyla gizlenmiş halde bulunduğunu belirtti.

Zorluoğlu, “Kayıp çocuk Narin Güran, en son görüldüğünde üzerinde bulunan kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur. İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi’nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma, JAK ve JÖH ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır” şeklinde konuştu.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Narin’in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş çıkışlar basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandı. Narin’in cansız bedeni evine 1 kilometre uzaktaki Eğertutmaz Deresi’nde bulundu. Jandarma ekipleri bir ihbar üzerine 2 gün önce derede arama çalışmaları yapmış ama her hangi bir iz bulamamıştı.

BÖLGE 8 DEFA ARANMIŞTI

Narin Güran’ı arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekiple, Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürütmüş, ekiplerin bugüne kadar yaptığı çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmıştı.