ABC Politik

Gündem

Yanardağ’ı arayan Özel de Kılıçdaroğlu’nu yalanladı

Yanardağ’ı arayan Özel de Kılıçdaroğlu’nu yalanladı
Email :

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı arayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tüzük Taslağı’nın kendisine geç gönderildiği ve okuma fırsatı bulamadığını belirten önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yalanladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin “2. Yüzyılda Değişim Kurultayı” adını verdiği ve Parti Programı değişikliği hazırlıklarının da başlatıldığı Tüzük Kurultayı’na katılmaması gündemdeki yerini koruyor.

Özel’den Kılıçdaroğlu’na “taviz” eleştirisi! Genel başkan dahil ön seçim

ABC POLİTİK Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın aradığı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüzük Taslağı’nın, Kurultay’ın yapılacağı 6 Eylül’den bir önceki gece geç saatlerde kendisine iletildiğini ve kendisinin okuma fırsatı bulamadığı için kızgın olması nedeniyle Kurultay’a katılmadığını açıklamış ve Özgür Özel’in, kendisinin görüşlerinin alındığı açıklamasını da yalanlamıştı.

Yanardağ’ın kulisi: Kızgın olduğu için Kurultay’a gelmeyen Kılıçdaroğlu, Özel’i yalanladı

Bu haberin ardından Özel de bu sabah Merdan Yanardağ’ı arayarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un da yer aldığı 4’lü yemekte Kılıçdaroğlu ile tüzük hakkında madde madde görüşüldüğünü, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Tüzük Taslağı için “İyi olmuş” dediğini söyledi.

ZEYNEL EMRE’Yİ ŞAHİT GÖSTERDİ

Yanardağ, Özgür Özel’in, Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki tüzük değişikliği çalışmasını yürüten Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’ye sorularak Kılıçdaroğlu’nun fikirlerinin Tüzük Taslağı’na yansıtıldığının teyit edilebileceğini söylediğini dile getirdi.

Yanardağ, Özel ile yaptığı görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından şu ifadelerle aktardı:

“CHP Tüzük Kurultayı, kimi tartışmalar eşliğinde ve fakat büyük bir sorun yaşanmadan tamamlanmış görünüyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’dan sonra bu sabah da Özgür Özel ile görüştüm. Bilindiği gibi, Kurultayın ilk günü (Cuma) öğleden sonra görüştüğüm Kılıçdaroğlu, CHP’nin yeni tüzüğü konusunda kendisinin katkısının alınmadığını söylemiş, Özel’in Kurultay konuşmasındaki sözlerini yalanlamıştı. Ben de bunu Tele1 yayınında kamuoyu ile paylaşmıştım. Haber, birçok medya kuruluşu tarafından da kaynak verilerek yayınlanmıştı.

Bu sabah (Pazar) beni arayan Sn. Ö. Özel, üzgün olduğunu belirterek tablonun tam tersi olduğunu söyledi. Özel, yaşanan süreci uzun uzun anlatarak, Kurultaydan önce Kemal Bey ile buluştuklarını, bu haberin medyada yer aldığını anımsattı. Özel, bu görüşmede yanında Mansur Yavaş ve CHP Ankara il başkanının olduğu bilgisini de verdi. Dörtlü yemekte 3, 5 saat boyunca yeni tüzük taslağını madde madde Kılıçdaroğlu’na anlatığını belirten Özel, “Kendisine taslağı nasıl bulduğunu ve bir önerisi ya da eleştirisinin olup olmadığını sorduğumda, ‘iyi olmuş’ diye yanıt verdi” diye durumu anlattı.

Özel, ayrıca, daha önce Kemal Bey yönetiminde yapılan tüzük değişikliği çalışmasını yürüten Zeynel Emre’nin yeni komisyona çağrılarak, katkılarının en geniş şekilde alındığını vurguladı. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin daha önce yürüttüğü tüzük çalışmasının büyük ölçüde içerildiğini ifade etti. Kurultay konuşmasında bu nedenle gönül rahatlığı ile durumu anlattığını da söyleyen Özel, konunun özellikle Zeynel Emre’ye sorulabileceğini belirtti.

Tüzük taslağının son halinin mail ile Kurultay’dan önce Kılıçdaroğlu’a ulaştırıldığını da söyleyen Özel, bunun teyidinin alındığı notunu düştü. Kurultay’dan bir gün önce, akşam saatlerinde Kemal Beye iletilen ve tartışmaya yol açan taslağın ise, Dil Derneği tarafından yapılan redaksiyonundan sonra matbaaya gönderilen basılı hali olduğunu belirtti. Özel, baslı taslakta hiçbir değişikliğin olmadığını, sadece imla düzenlemelerinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na karşı hiçbir zaman bir saygısızlık yapmayacaklarının da altını çizdi. Ancak, Kemal Beyin, yeni parti yönetimine katkıda bulunmaktan kaçındığını da ileri süren Özel, “Kılıçdaroğlu eski genel başkanlar parantezine alınmak ve etkisizletirilmek istendiğini düşünüyor, ama bu doğru değil. Biz, partimizin yeni döneminde kendisinin katkılarını almak, birikiminden ve deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.”