ABC Politik

Gündem

Seçimde yenemediği İmamoğlu’nu “kabul” eden Kurum: Devam edecek

Seçimde yenemediği İmamoğlu’nu “kabul” eden Kurum: Devam edecek
Email :

İstanbul’da 2024 Yerel Seçimleri’ni kaybettiği rakibi Ekrem İmamoğlu’nu makamında kabul eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) başkanlığı için yarışan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu, bir araya geldi.

Seçim öncesi birbirlerine sert eleştirilerde bulunan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda yapılan görüşme sonrası birlikte kameralara poz verdi.

Kurum ve İmamoğlu, görüşme sonrası çekilen fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşarak görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

“İSTİŞARELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Görüşmelerin devam edeceğini belirten Murat Kurum, şu paylaşımı yaptı:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu bakanlığımızda kabul ettik.

Bakanlık olarak çok önemsediğimiz İstanbul’umuzun depreme hazırlığı kapsamında kentsel dönüşüm ile İstanbul ve Boğaz’ın doğal zenginliğinin korunması konularında görüş alışverişinde bulunduk.

Yerel yönetimlerle istişarelerimiz devam edecek.”

 

“VERİMLİ BİR GÖRÜŞME”

Ekrem İmamoğlu ise “yararlı ve verimli” bir görüşme olduğu değerlendirmesinde bulunarak, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum ile İstanbul’un bakanlığın görev alanındaki konuları üzerine yararlı ve verimli bir görüşme yaptık” ifadelerini kullandı.

 

“ACEMİ ADAY” VE “ARKADAN HANÇERLEME”

Yerel seçim öncesi Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu’nu, 2023 Genel Seçimleri’nde kurulan ve İmamoğlu’nun da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı gösterildiği 6’lı Masa’yı bölmek ve dönemin Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “arkadan hançerlemek” ile itham etmişti.

İmamoğlu ise İstanbul’da yaşamamış olmasına atfen ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “vekalet” ettiği iddiasıyla Kurum’a “Acemi aday” şeklinde hitap etmişti.

Murat Kurum, kamuoyunda tepki çeken “Kanal İstanbul” projesini gerçekleştirmeyi vaat ederken, Ekrem İmamoğlu ise projeye müsaade etmeyeceklerini belirtmişti.

SEÇİMİ KAYBEDEN KURUM, BAKANLIĞA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı olabilmek için 4 Haziran 2023 tarihinde görevinden istifa eden Murat Kurum, seçimi kaybetmesinin ardından 2 Temmuz 2024 tarihinde yayınlanan kararla, 13 ay sonra yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanı olmuştu.

Koca’nın beklenen istifası geldi! Kurum, 13 ay sonra koltuğuna geri döndü