ABC Politik

Ekonomi

Erdoğan’ın “fikir babası” olduğu cami inşaatında direniş! İşçiler, kubbenin üstüne çıktı

Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “fikir babası” olduğu belirtilen İstanbul Ümraniye’deki 20 bin kişilik “Büyük Camii”nin inşaatında paralarını alamadıklarını öne süren işçiler, kubbenin üzerine çıkarak eylem yaptı.

SONER BAHADIR

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, temelleri 2018 yılında dönemin AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın kurduğu vakıf tarafından atılan 20 bin kişi kapasiteli “Büyük Camii” inşaatında işçiler direniş başlattı.

Cami kubbesinin üzerine çıkan işçiler, “İnşaat işçisi köle değildir” şeklinde slogan attı

ABC POLİTİK’in ulaştığı işçiler, birkaç aylık maaş alacakları olduğunu ve şirket yetkililerine gittiklerinde alacaklarının verilmeyeceği yanıtını aldıklarını, daha sonra da şirket yetkililerinin ortadan kaybolduğunu iddia etti.

“FİKİR BABASI” ERDOĞAN, AÇILIŞINA ERBAŞ DA KATILMIŞTI

Camiinin temeli, 6 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen törenle atılmıştı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katılmıştı.

Törende konuşan Hasan Can, camiinin fikir babasının AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemişti.

Can, “Bu camiye Ulu Camii diyecektik ama Ümraniye’de bu isimle camimiz var ve buraya Büyük Camii diyelim dedik. Fikir babası Cumhurbaşkanımızdır bu caminin. Ancak sonra alan küçük ve Cumhurbaşkanımızın istediği büyüklükte olmayacağı için Çamlıca Camii projesi gerçekleştirdi. Biz de bu cami inşaatının artık bizim boynumuzun borcu olduğunu gördük ve böyle bir cami inşa edelim dedik. Tarihi izler taşıyan bir cami inşa ettik” demişti.

EMLAK KONUT DEVREYE GİRMİŞTİ

Hasan Can’ın 2019 yılında bir kez daha belediye başkan adayı gösterilmemesinin ardından caminin inşaatı yarım kaldı.

Sözcü’nün 23 Mart 2024 tarihli haberinde, cami inşaatının, Toplu Konut İdaresi’nin(TOKİ) iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın mali desteğiyle yeniden başladığı belirtilmişti.

Camiinin inşaatını, Kurulum İnşaat sürdürüyor.

Erdoğan’ın “fikir babası” olduğu cami inşaatında direniş! İşçiler, kubbenin üstüne çıktı