ABC Politik

Dünya

Özel, Atatürk’ün istikametini AB olarak gösterdi

Özel, Atatürk’ün istikametini AB olarak gösterdi
Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin kurucusunun gemiye verdiği istikamette gidecek, AB’ye tam üye olacak” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği istikamette giderek Türkiye’yi, Avrupa Birliği’ne(AB) tam üye yapacakları iddiasında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

“Bornova Belediyemizce düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdik.

“Cumhuriyet Halk Partisi, bu geminin birinci kaptanının, ilk kaptanının, ülkenin kurucusunun gemiye verdiği istikamette gidecek, AB’ye tam üye olacak, alım gücü bugünün tam 10 katı olacak…”

 

SOSYALİST ENTERNASYONAL DESTEK VERMİŞTİ

Özel, 6 Temmuz 2024 tarihinde, Romanya’nın Başkenti Bükretş’te Sosyalist Enternasyonal Avrupa Komitesi Toplantısı’nda bir konuşma yapmıştı.

Sosyalist Enternasyonal Genel Başkan Yardımcısı da olan Özgür Özel, “Türkiye’nin AB tam üyelik hedefinin kağıt üstünde bırakılmasını kabul edemeyiz. İktidar yolculuğumuz, bu hedefimizin de yolculuğunun ta kendisidir” demişti.
Sosyalist Enternasyonal tarafından toplantı sonrası yayınlanan ve oy birliğiyle kabul edilen bildirgede de Özel’in bu açıklaması destek almıştı.

Bildirgede, “Türkiye’den üye partimiz CHP’yi son yerel seçimlerdeki etkileyici zaferlerinden dolayı tebrik ediyor ve Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde büyük atılıma yol açacak demokrasi ve reform mücadelesini destekliyoruz” ifadelerine yer verilmişti.

“İktidar yolculuğu”nu AB’ye bağlayan Özel’e Sosyalist Enternasyonal’den destek!

MEDENİ MEMLEKETLER SEVİYESİ

Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Devrimi’nin 10. yıl dönümü nedeniyle 29 Ekim 1933 tarihinde Ankara Hipodromu’nda, tarihe “10. Yıl Nutku” olarak geçen bir konuşma yapmıştı.

Atatürk, buradaki konuşmasında, “Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız” demişti.