ABC Politik

Spor

Şenol Güneş, seyircisini derbide eski kulübünün serisini bozarak selamladı

Şenol Güneş, seyircisini derbide eski kulübünün serisini bozarak selamladı
Email :

11 yıl sonra Trabzonspor’un başına geçen Şenol Güneş, eski takımı Beşiktaşla 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, Süper Lig’deki ilk puan kaybını yaşadı.13. dakikada bordo mavililerde Edin Visca kırmızı kart gördü.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig 5. Hafta maçında kendi evinde Beşiktaş’ı ağırladı.

Dengeli bir oyunla başlayan karşılaşmada 2 takım da rakip savunmayı aşamadı.

Beşiktaş, 10. dakikada orta sahada top çevirdiği sırada, Trabzonsporlu Edin Visca, siyah beyazlıların yeni transferlerinden Rafa Silvayla girdiği mücadele arkadan gelerek baldırına bastı. Hakem Ali Şansalan, ilk aşamada pozisyonu sarı kart ile geçiştirdi. Fakat VAR Odası’ndan izleme uyarısı geldi. Bu uyarı üzerine pozisyonu izleyen Ali Şansalan kırmızı kart kararı verdi ve 13. dakikada Edin Visca’nın oyun dışı kalmasıyla bordo mavililer sahada 10 kişi kaldı.

Trabzonsporun 15. dakikada geliştirdiği atakta ise ortada kalan topu kapma mücadelesinde Beşiktaş’ta Arthur Massuaku’nun Enis Bardy’nin ayağına yandan bastığı pozisyonda Trabzonspor da kırmızı kart beklentisiyle Şansalan’a itirazda bulundu fakat Ali Şansalan, Arthur Massuaku’ya sarı kart gösterdi.

Sağ kanattan Enis Bardy’nin orta yaparak kullandığı serbest vuruşta Okay Yokuşlu, penaltı noktasında kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekip 17. dakikada 1-0 öne geçti.

Golden sonra Beşiktaş, baskısını arttırmaya başladı.

Siyah beyazlılar, 39. dakikada, sağ kanattan geliştirdiği hücumda ceza yayı ve kanat çizgisi arasında Jonas Stevensson ve Rafa Silva arasında tek paslar yaşandı. Son olarak Jonas Stevensson’un topu buluşturduğu Gedson Fernandes, skoru eşitledi.

İlk yarı 1-1’lik beraberlikle sona erdi.

BEŞİKTAŞ BASTIRDI, UĞURCAN ÇAKIR KURTARDI

2. yarıya Beşiktaş, baskılı oyununu devam ettirerek başladı. Trabzonspor, ön saha baskısıyla top kapıp ani ataklarla etkili olmaya çalıştı.

Trabzonspor’un milli kalecisi Uğurcan Çakır’ın, Beşiktaş’ın tehlikeli ataklarında yaptığı önemli kurtarışlar dikkat çekti.

Bordo mavililerin zaman zaman geliştirdiği ani ataklarda ise siyah beyazlı savunma oyuncularının kritik müdahalelerde bulunduğu görüldü.

Karşılaşma, ilk yarıdaki gollerle 1-1 berabere sona erdi.

İlk 3 maçını kazanan Beşiktaş bu skorla, Trendyol Süper Lig’deki ilk puan kaybını, 11 yıl sonra Trabzonspor’un hocası olan eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’e karşı yaşamış oldu.