ABC Politik

Gündem

AKP’den HÜDA PAR’a: Bizim açımızdan olumlu değildir

AKP’den HÜDA PAR’a: Bizim açımızdan olumlu değildir
Email :

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılması talebine, “Anayasa’nın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir” yanıtını verdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’e, ittifak ortakları Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılması talebi soruldu. Çelik, kendilerinin bu konuda herhangi bir tartışmaları olmadığını ve bu yöndeki tekliflerin kendileri açısından olumlu olmadığı yanıtını verdi.

Ömer Çelik, “Anayasa’nın dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir. Daha önce de bu konuda ben açıklamalarımı ifade ettim arkadaşlar. Burada daha önce de belli gündemler olduğunda sorulmuştu evet sivil bir anayasa istiyoruz, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak Türkiye yüzyılına taşıyacak bir anayasa istiyoruz. Darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi burada esası teşhis eden yapı haline getirecek bir anayasa istiyoruz. Herhangi bir şekilde anayasanın ilk 4 maddesindeki temel prensiplerle ilgili herhangi bir tartışma söz konusu değildir” dedi.

“AHMAK” DİYEREK ANLATMIŞTI

Zekeriya Yapıcıoğlu, 14 Eylül 2024 tarihinde katıldığı Rehber TV canlı yayınında, Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılmasını talep ettiklerini söylemişti.

Yapıcıoğlu, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim. Buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha: Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz” şeklinde konuşmuştu.

“Kameraya bakan” Yazıcıoğlu’ndan, ilk 4 maddeyi savunanlara: Ahmağa anlatır gibi söyledim