ABC Politik

Gündem

Müdahillikten sonra Baro’dan Narin’in ağabeyi için vekalet başvurusu

Email :

Cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın aile üyeleri adına müdahillik başvurusu yapan Diyarbakır Barosu, Narin’in şüpheli olmayan tek Ağabeyi Baran Güran’ın vekili olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Diyarbakır’da 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve 9 Eylül 2024 tarihinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güranla ilgili soruşturma sürüyor.

Narin Güran’ın, soruşturmada şüpheli olmayan tek Ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na vekalet verdi. Aile üyelerinin şüpheli olmasından dolayı şikayetçi olamaması nedeniyle aile adına şikayetçi(müşteki) olmak için başvuru yapan Diyarbakır Barosu, bu sefer Baran Güran’ın vekaleti için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.

Başvuruyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Nevzat Eren, şunları söyledi:

“Hukuki anlamda ilişki kurabilmek adına da Baromuza vekaletname çıkardı. Biz de Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğumuz vekaletle birlikte Baran’ın talebinin içeriğiyle de uyumlu, katılan taraf olarak, yani soruşturma aşamasında suçtan zarar gören Narin’in şu an şüpheli olmayan tek ağabeyi Baran Güran’ın vekili olarak dosyaya biz vekaletnameyi sunduk. Soruşturma sürecinin bütün işlemlerinde eksik gördüğümüz hususları daha önce iletişime geçerek sözlü dile getirdiğimiz konu başlıklarını bir taraf sıfatıyla, bir tarafın vekili olarak soruşturma sürecinde Savcılığa sunma hakkı elde ettik. Bu anlamda bizler de kurduğumuz, soruşturmayı ve buna açılacak davayı da takip edecek komisyonumuz üzerinden soruşturma sürecini bundan sonra daha yakinen takip edeceğiz.”

AĞABEYDEN “ADALET” VURGUSU

Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na yaptığı yazılı başvuruda, “adalet” vurgusu yaptı.

Baran Güran’ın yazılı başvurusunda, “Fail/lerin kim olduğuna ve yakınlık derecesine bakılmaksızın, kardeşim Narin’in öldürülmesi ve cenazesinin kaybettirilmesi ile olaya dair bilgi sahibi olup da soruşturma makamlarına gerekli beyanda bulunmayan tüm sorumluların tespit edilerek cezalandırılması ve adaletin sağlanması için Diyarbakır Barosu’ndan hukuki destek talebinde bulunuyorum” ifadeleri yer aldı.

 

Müdahillikten sonra Baro’dan Narin’in ağabeyi için vekalet başvurusu