ABC Politik

Gündem

Özgür Çelik, “CHP’nin siyasal kültür devrimi ihtiyacı” için tarih verdi

Özgür Çelik, “CHP’nin siyasal kültür devrimi ihtiyacı” için tarih verdi
Email :

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek bir parti programını Türkiye’de ve İstanbul’da yine örgütümüzün katılımıyla toplumun tüm kesimlerini içerisine katan bir program sürecini 8 Ekim’den itibaren başlatıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de siyasal bir kültür devrimine ihtiyacı var” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın 31 Mart yerel seçimlerinde görev alan ilçe örgütü ve sandık görevlileri için düzenlediği “Demokrasi Kahramanlarına Teşekkür” programına katıldı.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre Özgür Çelik, halkın siyaset kurumuna güveni azaldığını, Türkiye’nin ve CHP’nin siyasal kültür devrimine ihtiyacı olduğu değerlendirmesinde bulunarak 8 Ekim’de program değişikliği sürecini başlatacaklarını söyledi.

Çelik şöyle konuştu:

“Biz bir kurultay değişimi yaşadık ve 31 Mart’ta Türkiye’nin birinci partisi olduk. Türkiye’de bir hava değişimi oldu ama değişim devam ediyor. Bir değişim sürecinden kesintisiz bir başka değişim sürecine geçiyoruz hep birlikte. Önümüzdeki süreçte parti programımızı değiştireceğiz. Toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek bir parti programını Türkiye’de ve İstanbul’da yine örgütümüzün katılımıyla toplumun tüm kesimlerini içerisine katan bir program sürecini 8 Ekim’den itibaren başlatıyoruz. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızı nasıl kalıcı hâle getirebiliriz, başarıyı nasıl sürdürülebilir hâle getirebiliriz; bunun için yerel yönetimler ilkemizi belli bir çerçeveye oturtturmak, standartlaştırmak gibi önemli bir değişim sürecini hep birlikte organize edeceğiz. Türkiye’nin siyasal bir kültür devrimine ihtiyacı var. Bugün Türkiye’de toplumun siyaset ve siyasetçiye bakışında çok negatif duygular var. Toplum gün geçtikçe siyasete ve siyasetçiye mesafeli hâle geliyor. Toplumun siyaset kurumuna gün geçtikçe güveni azalıyor. Bu yönüyle toplumun siyasal bir kültür devrimine ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin de siyasal bir kültür devrimine ihtiyacı var.”