ABC Politik

Ekonomi

Polonez işçilerine ters kelepçe: Nerede bizim devletimiz?

Email :

Sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan Polonez Gıda işçilerine müdahale eden polis ekipleri, işçileri ters kelepçe yaparak gözaltına aldı. Bir işçi, “Nerede bizim devletimiz?” şeklinde tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın(ÇSGB) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na(Türk-İş) bağlı Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na(Tek Gıda-İş) üye oldukları için işten çıkarılması nedeniyle 2 milyon 9 bin 560 TL para cezası verip hakkında suç duyurusunda bulunduğu Polonez Gıda’da işten çıkarılan işçiler, eylemlerini sürdürüyor.

İşçilerin, İstanbul’un Çatalca ilçesindeki fabrikası önünde yapmak istedikleri eyleme polis müdahale etti. İşçiler, ters kelepçe ile gözaltına alındı.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre bir işçi, müdahale eden polis ekiplerine tepki gösterdi. İşçi, “Bunun için mi büyüttük? Siz bize muameleyi yapabilmeniz için mi Türkiye vatandaşı olduk? Türkiye Cumhuriyeti’nde oy kullandık. Nerede bizim devletimiz?” ifadelerini kullandı.

TİP İL SEKRETERİ GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan işçiler arasında Türkiye İşçi Partisi(TİP) İstanbul İl Sekreteri Furkan Seyhan da yer aldı.

TİP’ten yapılan açıklamada müdahale ve gözaltılara tepki gösterildi.

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Polonez işçilerinin direnişinin 59. sabahında polis saldırısının ardından işçilerin, sendika temsilcilerinin ve İstanbul İl Sekreterimiz Furkan Seyhan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Saldırılar, gözaltılar çare etmez; Polonez işçileri kazanacak!”

 

ESENYURT SEKRETERİ HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Polonez Gıda işçilerinin 13 Eylül 2024 tarihinde yaptığı eyleme polis müdahale etmişti.

İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, bir işçinin yakasına yapışarak, “Defol buradan” demişti.

Aynı eylemde TİP İstanbul Esenyurt İlçe Sekreteri Yusuf Ulu da sıkılan gazdan etkilenerek baygınlık geçirmiş ve hastaneye kaldırılmıştı.

Polonez işçilerine müdahale! Emniyet müdürü işçinin yakasına yapıştı, TİP yöneticisi hastaneye kaldırıldı

Polonez işçilerine ters kelepçe: Nerede bizim devletimiz?