ABC Politik

Gündem

Toplatılmak istenmişti: EGM’den Ağırel’e “torbacı” yanıtı

Toplatılmak istenmişti: EGM’den Ağırel’e “torbacı” yanıtı
Email :

EGM, Gazeteci Murat Ağırel’in uyuşturucu satarken suçüstü yakalandığını söylediği polis B.D.’nin meslekten ihraç edildiğini açıkladı. Murat Ağırel’in, olayı gündeme getirdiği “Havala” isimli kitabın toplatılması istenmişti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Gazeteci Murat Ağırel’in, uyuşturucu ticareti ve kara para konusunu ele aldığı ve hakkında suç duyurusunda bulunulan kitabı Havala’da gündeme getirdiği uyuşturucu satan bir polis memurunun suçüstü yakalandı yönündeki iddiası hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü’nden(EGM) dün bir açıklama geldi.

EGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada söz konusu polis memurunun B.D. olduğu ve meslekten ihraç edildiği ifade edildi.

EGM’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bazı sosyal medya platformlarında yer alan “Gazeteci Murat Ağırel: Polis torbacıyı suçüstü yakalıyor. Torbacı kim? Polis” başlıklı paylaşımlar üzerine yapılan incelemede;

Bahse konu olayın 08.10.2019 günü İstanbul’da gerçekleştiği ve şüpheli şahıs B.D. hakkında işlem yapıldığı görülmüştür.

Olay tarihinde polis memuru olan şüpheli şahıs, hakkında yürütülen soruşturmanın ardından meslekten ihraç edilmiştir.”

“NOKTASINA, VİRGÜLÜNE DOĞRU”

Murat Ağırel de EGM’nin paylaşımını alıntılayarak bir paylaşımda bulundu.

Ağırel, kitabında yer alan bu bilgiyi Gazeteci Mirgün Cabas’ın YouTube kanalında söylemesinin ardından yeniden gündem olması üzerine EGM’nin açıklama yaptığını belirtti.

Murat Ağırel’in paylaşımı şu şekilde:

“Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yapmış. Ben de şaşırdım ne oldu diye…

HAVALA kitabımda da yer alan bir bilgiyi, katıldığım YouTube programında anlatmıştım. O kısım tekrar paylaşılmış ve yeniden gündem olmuş. Eski olay zaten.

Bahse konu olay torbacı Polis memuru. HAVALA’daki anlattığım her olay satırına, noktasına, virgülüne kadar doğru.

Yeniden gündem olmasının sebebi bu video.Sanırım Mirgün Cabas’ın programıydı.Havala kitabımı anlattım .Bu kısımda mesleğini ,üniformasını kötüye kullanan polisin yaptığı ile ilgiliydi.”

 

ŞEN’İN MÜVEKKİLİ TOPLATMA İSTEMİŞTİ

Ağırel’in “Havala” isimli kitabında, 2022 yılında Mersin Limanı’nda yapılan operasyonda konteynerinde 258 kilo kokain ele geçirilen Alaa Ben Khadra’nın kardeşi Ahmed Ben Khadra tarafından suç duyurusunda bulunulmuş ve kitabın toplatılarak satışının durdurulması istenmişti.

Murat Ağırel’in yazarlık yaptığı Cumhuriyet’te 22 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan habere göre suçlamada Ağırel için “Takipçi sayısını artırma ve gündemde kalma gayesiyle hareket eden sözde araştırma gazeteci” ifadeleri kullanılmıştı.

Ağırel, Havala’dan şikayetçi olan Ahmed Ben Khadra’nın avukatının Ersan Şen olduğunu ancak davanın Şen tarafından değil başka bir avukat tarafından açıldığını ifade ederek “Davayı açan kişi Ahmet Ekin ancak şikayetçi olan kişinin avukatı Ersan Şen. Davayı kendisi değil Mersin’deki bir avukatlık bürosu aracılığıyla açtı” şeklinde konuşmuştu.