ABC Politik

Dünya

Pezeşkiyan’dan Ahlak Polisi sorusuna “rahatsızlık” yanıtı

Pezeşkiyan’dan Ahlak Polisi sorusuna “rahatsızlık” yanıtı
Email :

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, soru sorabilmek için Ahlak Polisi’nden kaçtığını söyleyen bir kadın muhabire, “ Artık kimseyi rahatsız etmesinler diye bu konuyu takip edeceğiz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, seçildikten sonra başkent Tahran’da ilk basın toplantısını düzenledi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Mesud Pezeşkiyan, soru sormak için gelen bir kadın muhabirin program alanına gelmeden önce “İrşat Devriyeleri” olarak adlandırılan Ahlak Polisi’ne yakalanmamak için çaba harcadığını söylemesi üzerine, “İrşat devriyesi yine sizi rahatsız mı ediyor? Bunu yapmamaları gerekiyordu. Artık kimseyi rahatsız etmesinler diye bu konuyu takip edeceğiz” diye konuştu.

YEMEN’E FÜZE YALANLAMASI

Pezeşkiyan’a, Husilere füze gönderme iddiası da soruldu.

İddiaları yalanlayan Mesud Pezeşkiyan, “İsrail dünyanın gözü önünde soykırım yapıyor ve kimse buna karşı çıkmıyor. Batı, İsrail’in güvenliğinden endişe ediyor da neden Gazze ve Filistin’den endişe duymuyor? Füze gücümüz var ancak Yemen’e füze vermiyoruz. Yemen, savaştan önce roket yapma teknolojisini öğrenmiş ve üretmekteydi” şeklinde konuştu.

Netanyahu’dan Demir Kubbe’yi aştığını söyleyen Husilere limanlı tehdit