ABC Politik

Gündem

Baro Başkanı’ndan, vekalet aldığı ağabey hakkında “temkinli” açıklama | Adli Tıp’tan 2. kez aynı tespit

Baro Başkanı’ndan, vekalet aldığı ağabey hakkında “temkinli” açıklama | Adli Tıp’tan 2. kez aynı tespit
Email :

Cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın şüpheli olmayan tek ağabeyinin vekaletini alan Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, “Haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız. Dikkatli ve temkinliyiz” dedi. İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu da Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğünü tespit etti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın 21 Ağustos’ta kaybolup 9 Eylül’de cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Dosyaya, aile için müdahillik başvurusu yapan Diyarbakır Barosu’nun, şüpheli olmayan tek ağabey Baran Güran’ın vekaletini alması da gündemdeki yerini koruyor.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, kamuoyunda dile getirilen kaygı ve endişeler konusunda dikkatli ve temkinli olduklarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nahit Eren, şu ifadeleri kullandı:

“Bir çok aile bireyinin dosyada şüpheli olduğu bir durumda Baromuza hukuki destek konusunda yapılan bu başvurudan kaynaklı haklı kaygı ve endişelerin fazlasıyla farkındayız.

Dikkatli ve temkinliyiz…

Narin’in faillerinin yargı önüne çıkarılması ve adaletin sağlanması tek amacımız.”

 

İKİNCİ KEZ BOĞULMA TESPİTİ

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun Narin Güran’ın boğularak öldürüldüğü tespitinin ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji biriminin hazırladığı Histopatoloji raporunda da boğulma tespitine yer verildi.

Habertürk’ün ulaştığı raporda, Narin’in bedenine ait bölümlerin birçok yerinde çürüme ve sıvılaşma meydana geldiği görüldüğü belirtildi.

Raporda, Narin’in incelenen boyun ön kas gruplarında: Ağır otolitik kas segmentleri arasında sitoplazmik sınırları seçilemeyen kümelenmiş eritrosit benzeri alanlar (kanama) olduğu yazılıyor.

Ortaya çıkan bu raporu değerlendiren Adli Tıp ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof.Dr. Sadık Toprak, Narin’in boynunda kanama olduğunu ve bunun da Narin’in boğularak öldürüldüğü anlamını taşıdığını ifade etti.

Neyle ve nasıl boğulduğu konusunda ayrıntılı otopsi raporunu görmenin faydalı olacağını belirten Toprak, “Muhtemelen elle boğulduğunu düşünüyorum. Bu tür çocuk ölümlerinde genellikle katil ellerini kullanır. Çünkü karşısındaki güçsüz bir çocuk var” dedi.

PATOLOJİ VE HİSTOPATOLOJİ NEDİR?

Wikipedia’ya göre Patolıji, hastalık (Yunanca pathos) çalışması ve bilimi (Yunanca logos) kelimelerinin birleşmesi ile oluşmuş hastalıklar bilimi anlamına gelen bir sözcüktür. Ayrıca belirli bir bozukluğun tipik özellikleriyle birlikte bütününe patoloji denilebilir.

Patoloji (hastalıkbilim) özellikle altta yatan hastalıkla ilgili hücrelerdeki, dokulardaki ve organlardaki yapısal ve işlevsel değişikliklerin tanınması, araştırılması ve incelenmesiyle ilgilenir

Histopatoloji ise hastalıklı dokunun histolojik incelenmesinde uzmanlaşan patoloji dalıdır. Anatomik patoloji açısından önemli bir araç olan histopatoloji, aynı zamanda kanser ve diğer hastalıkların doğru ve kesin teşhisi için kullanılır ve bu açıdan çok önemlidir.

MÜDAHİLLİK BAŞVURUSU

Diyarbakır Barosu, 14 Eylül tarihinde, aile üyelerinin büyük bir kısmının dosyada şüpheli olmasından dolayı müşteki olamayacakları için dosyaya müdahillik başvurusu yapmıştı.

“Örfi anlaşma” diyen Baba Güran: Ciğersiz, öcünü benden alsaydı | Baro’dan müdahillik başvurusu | CHP, daimi komisyon istedi