ABC Politik

Gündem

Bahçeli’den “ittifak ortağı”na: Meczup

Email :

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı ortağı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın yalnızca 4. maddesinin kaldırılması önerisini, “meczup anlayış” olarak niteledi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Milliyetçi Hakeret Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Cumhur İttifakı ortağı Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa’nın 4. maddesinin kaldırılması talebiyle ilgili ne düşündüğü sorusuna cevap verdi.

Sözlerine Özgür Özel’i eleştirerek başlayan Bahçeli, devamında Zekeriya Yapıcıoğlu hakkında sert ifadeler kullandı.

Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Anayasa’nın ilk 4 maddesiyle ilgili soru sormak, bu kapsamda teste tabi tutmak, yoklama yapmak, elbette hiç kimsenin hakkı, harcı ve haddi değildir. Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa’nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler, bizim için yok hükmündedir, ciddiye ve muhatap alınmaya değecek hiçbir yanları da yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi, ‘4. madde değişsin, diğer 3 maddeye bir şey demiyoruz’ sözlerini, ‘Kale olsun ama surlara gerek yok’ diyen malum ve meczup anlayışla bir ve aynı görmektedir” şeklinde konuştu.

YAZICIOĞLU BAŞLATTI AMA ÖZEL’İ SUÇLADI

Devlet Bahçeli, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın 19 Ağustos 2024 tarihinde Anadolu Ajansı’na yaptığı, “Baştan sona, birinci maddeden son maddesine kadar bir anayasa” hedefi açıklamasıyla yeniden gündeme getirilen tartışmalarla ilgili Özgür Özel’i suçladı.
Bahçeli, “Özgür Bey’in bize soru sormak yerine, bölesi bayağı ve sakat tartışmanın neden ve niçin gündemde tutulduğunu kırılgan bir zamanda hangi niyetle polemik malzemesi yapıldığını kendisinden başlatmak kaydıyla itiraf etmesi akla ve adamlığa en yatkın, en uygun seçenektir” dedi.

“ÇEK-İ DÜZEN” ÇAĞRISI

Devlet Bahçeli, Anayasa’nın ilk 4 maddesini değiştirmek isteyenlere “çek-i düzen verme” çağrısı yaptı.

Bahçeli, “Anayasa’nın 4. maddesinden hareketle ilk 3 maddeyi değiştirmeye yeltenecek ve buna muvaffak olacak bir bedbahtlığa bu dünya gözüyle müsaade etmemiz ve çanak tutmamız imkansızdır. Emel sahipleri kendilerine çek-i düzen vermekle mesuldür” ifadelerini kullandı.

“AHMAĞA ANLATIR GİBİ ANLATTIM” DEMİŞTİ

Zekeriya Yazıcıoğlu, 14 Eylül 2024 tarihinde katıldığı Rehber TV canlı yayınında, Anayasa’da cumhuriyet rejimi ve temel niteliklerinin yer aldığı ilk 3 maddeyi koruma altına alan 4. maddeye karşı olduğunu söylemişti.

Yapıcıoğlu, “Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim. Buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Onların bile anlayacağı şekilde söyleyeyim: Biz, Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha: Anayasa’nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasada değiştirilemez maddelerin olmaması demek, bütün o değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa’nın 4. maddesine karşıyız, anladınız mı?” ifadelerini kullanmıştı.

“Kameraya bakan” Yapıcıoğlu’ndan, ilk 4 maddeyi savunanlara: Ahmağa anlatır gibi söyledim

Bahçeli’den “ittifak ortağı”na: Meczup