ABC Politik

Ekonomi

Müftüden direnen işçilere “müzik” bahaneli provokasyon: Hadi beni dövün

Email :

İstanbul Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu, Kaymakamlık önünde eylem yapan Polonez Gıda işçilerine, “Böyle hak aranmaz” diyerek müzik sesinin kısılması istedi. Tartışmanın videosunu çeken işçiye müdahale eden Ahmet Mehmet Alioğlu, “Hadi Beni dövün, hakkınızı arayın” dedi. Çatalca Emniyet Müdürü Osman Ali Osman Turhan da önce işçilere, “Çocuklarınız bir yere giremez” demiş, başka bir eylemde de bir işçinin yakasına yapışarak, “defol buradan” demişti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın(ÇSGB) Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na(Türk-İş) bağlı Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası’na(Tek Gıda-İş) üye oldukları için işten çıkarılması nedeniyle 2 milyon 9 bin 560 TL para cezası verip hakkında suç duyurusunda bulunduğu Polonez Gıda’da işten çıkarılan işçiler, eylemlerini sürdürüyor.

Eylemlerini, fabrikanın bulunduğu İstanbul’un Çatalca ilçesi kaymakamlığının önüne taşıyan işçilere İlçe Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu müdahale etti.

Müziğin sesinin kısılması üzerinden başlayan tartışmada Ahmet Mehmetalioğlu, tartışma anlarını çeken işçiye müdahale etti. İşçilere, “böyle hak aranmaz” diyen Mehmetalioğlu, “Hadi beni dövün, hakkınızı arayın” dedi.
Bunun üzerine işçiler, “Sen o yüzden mi geldin?” diye sordu.

EMNİYET MÜDÜRÜ DE İŞÇİNİN YAKASINA YAPIŞMIŞTI

Polonez Gıda işçilerinin 9 Eylül 2024 tarihinde yaptığı eylemde Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, işçilere seslenerek, “Hakkınızda işlem yaptığım zaman yarın bir tanenizin çocuğu bir yere gireceği zaman bu yüzden giremez” demişti.

Emniyet müdürü, “Çocuklarınız bir yere giremez” dedi; polis, işçilere gaz sıkıp yerde sürükledi!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Avukat Mahmut Tanal da bu sözler üzerine Ali Osman Turhan hakkında 11 Eylül 2024  tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu.

İşçilere, “Çocuklarınız bir yere giremez” diyen emniyet müdürüne suç duyurusu

Turhan, 13 Eylül 2024’te düzenlenen eyleme yapılan müdahalede de bir işçinin yakasına yapışarak, “Defol buradan” demişti.

Polonez işçilerine müdahale! Emniyet müdürü işçinin yakasına yapıştı, TİP yöneticisi hastaneye kaldırıldı

İşçilerin 15 Eylül 2024 tarihinde yaptıkları eylemde de işçiler, akşam saatlerinde ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı.

Polonez işçilerine ters kelepçe: Nerede bizim devletimiz?

17 Eylül tarihinde Kaymakamlık önünde gerçekleştirdikleri eylemde işçiler, ters kelepçeyle gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla kendi ellerine ters kelepçe takmışlardı.

Polonez işçisi ters kelepçeyi kendi eline geçirdi!

Müftüden direnen işçilere “müzik” bahaneli provokasyon: Hadi beni dövün