ABC Politik

Gündem

Bakan Tekin, “temizlik tasarrufu”nu soran gazetecilerden kaçtı

Email :

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında okullarda yaşanan temizlik sorunlarıyla ilgili soruyu cevaplamadı ve binanın arka kapısından çıktı.

Yıkılan Abdi İpekçi Spor Salonu’nun yerine inşa edilen İstanbul Zeytinburnu’ndaki Basketbol Gelişim Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Protokol doğrultusunda İstanbul Türkiye Basketbol Federasyonu Basketbol Spor Lisesi kuruldu.

İmza töreni sonrası Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, “kamuda tasarruf tedbirleri” kapsamında okullara temizlik malzemesi gönderilmemesi nedeniyle yaşanan sorunlar soruldu.

Yusuf Tekin, bugünkü gündemlerinin Basketbol Lisesi olduğunu söyleyerek soruyu cevaplamadı. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine Tekin, “Bugün arkadaşlar, gündemimiz basketbol. Başka bir ortamda onları da konuşuruz. Basketbol Lisesi’yle alakalı sorunuz var mı? Nezaket başka bir şey. Burada Basketbol Lisesi’ni konuşuyoruz. Gündemimiz bu. Bunu soruyorsanız cevaplayalım” diyerek bölgeden uzaklaştı ve binanın arka kapısından çıkarak bölgeyi terk etti.

Bakan Tekin, “temizlik tasarrufu”nu soran gazetecilerden kaçtı