ABC Politik

Dünya

İsrail saldırılarının “yeni aşama”sı 2. gününde: Filistin’de Hizbullah komutanı öldürüldü

İsrail saldırılarının “yeni aşama”sı 2. gününde: Filistin’de Hizbullah komutanı öldürüldü
Email :

Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın açıkladığı “yeni aşama”nın 2. gününde İsrail, Hizbullah’ın Batı Şeria’daki Cenin kenti Kabatya Beldesi Komutanı Shadi Zakharna’yı öldürdüğünü açıkladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak onlarca sivilin ölümüne neden olan İsrail’in Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın 18 Eylül 2024 tarihinde, saldırıların merkezini Lübnan’a kaydırdıklarını belirterek açıkladığı “yeni aşama”nın 2. gününde İsrail saldırıları devam ediyor.

Yeni “siber” patlatma | İsrail de “yeni aşama”ya geçti | BMGK toplanacak | Can kaybı artıyor | Türkiye’deki risk ne? | Patlatılan cihazlar nerede üretildi?

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), İç İstihbarat Servisi Şin Bet desteğiyle dün Batı Şeria’nın Cenin kentinin Kabatya beldesine bir saldırı düzenledi. İsrail Hava Kuvvetleri(IAF), saldırıda, Lübnan Hizbullahı’nın Kabatya Komutanı Shadi Zakharna’yı öldürdüğünü açıkladı.

IAF’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İsrail Silahlı Kuvvetleri ve Şin Bet’in dün Cenin bölgesindeki Kabatya’da düzenlediği ortak faaliyet sırasında, dün gece bölgede faaliyet gösteren güçlere ateş açan çok sayıda silahlı teröristin kimliği belirlendi. Şin Bet ve sahadaki güçlerin talimatıyla Hava Kuvvetlerine ait bir uçak, teröristlerin bulunduğu araca saldırarak 3 teröristi öldürdü. Teröristlerin aracında ikincil bir patlamaya neden olan silahlar ve patlayıcılar bulunuyordu.

Saldırıda öldürülen teröristler arasında, terör örgütünün Kabatya’daki elebaşı Shadi Zakharna’nın da Kuzey Samiriye bölgesindeki saldırıları yönetmek ve gerçekleştirmekle görevli olduğu belirtildi.”