ABC Politik

Gündem

Tekin, dün gazetecilerden kaçtığı soruyu cevapladı

Tekin, dün gazetecilerden kaçtığı soruyu cevapladı
Email :

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün soran gazetecilerden kaçtığı okullardaki temizlik sorununun personel yetersizliğinden kaynaklandığığını ve 30 bin temizlik personeli alacaklarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk canlı yayınına katıldı.

Yusuf Tekin, dün gazetecilerden kaçtığı okullardaki temizlik sorununun, başvuru eksikliğinden kaynaklanan personel eksiliğinden oluştuğunu ve Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alacaklarını söyledi.

Tekin, “45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarda taşeronlar üzerinden hallediyorduk. Taşeronlar kadroya geçtikten sonra sorun başladı. 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Bu projeye iş gücü uyum projesine başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen yüzde 25’i anca doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla Çarşamba günü 30 bin temizlik personeli alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz” dedi.

Bakan Tekin, “temizlik tasarrufu”nu soran gazetecilerden kaçtı

HER ÖĞRENCİYE YEMEK GERÇEKÇİ DEĞİLMİŞ!

Yusuf Tekin, okullarda her öğrenciye yemek verilmesinin gerçekçi olmadığını savundu.
Tekin, “Her öğrenciye yemek sunmak çok zor. Ancak ihtiyaç sahibi olan öğrenciye bu hizmeti sunuyoruz. 3 milyona yakın öğrenci bu hizmetten yararlanıyor. 18 milyon öğrenciye yemek hizmeti gerçekçi değil” şeklinde konuştu.

MÜLAKATLARIN AÇIKLANMASI HAKKINDA SORUŞTURMA

Yusuf Tekin, öğretmenlik sınavı mülakat sonuçlarının kısa bir süreliğine açılıp sonra yayından kaldırılması hakkında da, “Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı” bilgisini verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesi kaldırmayı vaat ettiği mülakatın öğretmenlikte yapılması gerektiğini savnan Tekin, “Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar” ifadelerini kullandı.