ABC Politik

Popüler

“12 Dev Adam” efsanesini başlatan kadrodaydı! Evinde ölü bulundu

“12 Dev Adam” efsanesini başlatan kadrodaydı! Evinde ölü bulundu
Email :

“12 Dev Adam” efsanesinin başladığı ve 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda 2. olan A Milli Takım’ın kadrosunda yer alan Asım Pars’ın evinde cansız bedeni bulundu.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

A Milli Basketbol Takımı’na ilk kez “12 Dev Adam” ismi verilen 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden kadroda yer alan 48 yaşındaki Bosna Hersek asıllı Asım Pars’ın evinde cansız bedeni bulundu.

Bosna Hersek’in kuzeydoğusundaki Kalesija polisinden yapılan açıklamada, Bosna Hersek asıllı Türk basketbolcu Pars’ın cansız bedeninin evinde bulunduğu belirtilirken, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de bu bilgiyi doğruladığı ifade edildi.

Anadolu Ajansı’nın derlediğine göre, basketbol kariyerine 1992’de Bosna Hersek’in Sloboda takımında başlayan 1976 doğumlu Pars, Bosna Hersek’te 1992-1995’te yaşanan savaş sırasında Türkiye’ye geldi.

Eski milli basketbolcu Pars, Türkiye’de Galatasaray, Tuborg Pilsener, Ülkerspor, TOFAŞ, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediye ve Erdemirspor gibi takımlarda forma giydi.

12 DEV ADAM EFSANESİ O KADROYLA BAŞLAMIŞTI

“12 Dev Adam” efsanesi, 2001 yılında Türkiye’de düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’na katılan A Milli Takım ile başlamıştı.

O kadroda, 1999 ve 2000 yıllarında New York Knicks ve Milwaukee Bucks formaları giyerek NBA’de oynayan ilk Türk oyuncu olan Mirsad Türkcan ve 2000 NBA Draftı’nda kendisini seçen Sacramento Kings’de forma giyen Hidayet Türkoğlu gibi çok sayıda başarılı isim bulunuyordu.

Mehmet Okur, NBA şampiyonu oldu

Finalde Sırbistan’a 78-69 kaybeden 12 Dev Adam’da turnuvanın ardından Mehmet Okur da 2001 NBA Draftı’nda Detroit Pistons tarafından seçilerek NBA’de forma giyen 3. Türk oyuncu olmuştu. Mehmet Okur, 2004 yılında NBA şampiyonu olan Detroit Pistons’da forma giyerek NBA şampiyonu olan tek Türk basketbolcu oldu.

İbrahim Kutluay, Euroleague’i kazandı

Aynı kadroda yer alan İbrahim Kutluay da, turnuva sonrası transfer olduğu Yunanistan takımı Panathinaikos’un Euroleague şampiyonluğunda önemli bir pay sahibi olmuştu.

Harun Erdenay TBF Başkanlığı’nı Hidayet Türkoğlu’na devretti

O takımın bir parçası olan Harun Erdenay, 27 Mayıs 2015 tarihinde yapılan seçimi kazanarak TBF Başkanı seçilmişti. 26 Ekim 2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul’u da yine efsane “12 Dev Adam” kadrosunda yer alan Hidayet Türkoğlu kazanmıştı.

Hidayet Türkoğlu halen TBF Başkanlığı görevinde.

Ömer Onan, CEO ve Başkanvekilliği yaptı

Türkoğlu ile birlikte aynı kadroda bulunan Ömer Onan da 2016-2021 tarihleri arasında TBF CEO’luğu, bu yıldan 26 Mayıs 2024 tarihine kadar da TBF Başkanvekili olarak görev yapmıştı.

Hüseyin Beşok, FIBA Yönetim Kurulu’na seçildi

Efsane kadronun önemli isimlerinden Hüseyin Beşok da 30 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen genel kurulda Uluslararası Basketbol Federasyonu(FIBA) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi seçilmişti.

Hüseyin Beşok halen, TBF Asbaşkanlığı görevinde.