Adli Tıp’tan Narin’in ağabeyinin kolundaki ısırık raporu | TÜBİTAK inceleme başlattı
Adli Tıp 2. İhtisas Kurulu, Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki ısırık izlerinin kime ait olduğunun tespit edilemeyeceği yönünde rapor hazırladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TÜBİTAK’ın dün bazı görüntüler üzerinde inceleme başlattığını açıkladı.
Adli Tıp 2’inci İhtisas Kurulu, Diyarbakır’da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinin tutuklularından ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki diş izlerinin kime ait olduğuna ilişkin raporu tamamladı.
Anka Haber Ajansı’nın ulaştığı raporda, Narin Güran cinayetinin tutuklularından ağabeyi Enes Güran’ın kolundaki diş izlerinin kime ait olduğunun tespit edilemeyeceğini bildirdi. Kurulun raporunda, “Eldeki tüm verilerle tüm bu hususlar değerlendirildiğinde Enes Güran’ın, Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu konusunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı mütalaa edilmiştir” denildi.
5 SONUÇSUZ KATEGORİSİNDE
Raporda, diş izlerinin Narin Güran’ın kaybolduğu günle uyumlu olduğu fakat kimlik tespitine dair yeterli bulgu içermediği değerlendirmesinde bulunuldu.
Raporda, şu ifadelere yer verildi:
“Enes Güran’ın sağ ön kolunda tarif ve tespit edilen yumuşak doku lezyonlarının lokalizasyonu, travmatik etkileri, rengi dikkate alındığında;
Olayın gerçekleşme zamanın Narin’in kaybolduğu günle uyumlu olduğu,
Mevcut lezyonların görünümü itibariyle, insan ısırık izi ile uyumlu olabileceği,
Adli Tıp Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran’a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran’ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran’a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde;
Enes Güran’ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak sureti ile meydana getirilmiş olabileceği, ancak söz konusu lezyonların Amerikan Adli Diş Hekimleri Birliği ABFO kriterlerine göre ‘5 sonuçsuz’ kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği,
Eldeki tüm verilerle tüm bu hususlar değerlendirildiğinde Enes Güran’ın, Yüksel Güran tarafından mı Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu konusunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığı mütalaa edilmiştir.”
TÜBİTAK’TA İNCELEME BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 19. Adli Tıp Günleri etkinliğinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Yılmaz Tunç, cinayetle ilgili elde edilen bazı görüntülerin dün Türkiye Bilimsel ve Tekonolojik Araştırma Kurumu’na(TÜBİTAK) iletildiğini ve TÜBİTAK’ta bu görüntülerle ilgili çalışma başlatıldığını söyledi.
Soruşturmanın son durumuyla ilgili bilgi veren Tunç, şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda elde edilen deliller var, veriler var, ifadeler var. İfadelerdeki çelişkiler var. Yeniden ifadeler alınabiliyor. Bu anlamda soruşturma aşamasında şu anda 12 şüpheli tutuklu. 3 adli kontrol kararı verilen kişi var. 27’si şüpheli olmak üzere 241’i tanık olmak üzere bu soruşturma kapsamında 268 kişinin ifadesi alındı. Bir takım DNA tespitleri var. Tespit edilen araçlar üzerinde kriminal incelemeler var. Gerek jandarma kriminal laboratuvalarının gerekse Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Başkanlığımızın, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığımızın elde ettiği veriler var. HTS kayıtları var. Geriye dönük HTS kayıtları inceleniyor. Kim kiminle yoğun görüşmüş. Bunun yanı sıra baz çakışmaları tespit ediliyor. Kimlerin hangi alanda o cinayet mahalinde kimlerin olduğuna yönelik baz istasyonu tespitleri ve baz çakışmalarıyla ilgili şu anda çalışmalar devam ediyor. Bir takım tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu kamera görüntüleri dün TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK tarafından bir inceleme yapılıyor. Oradan da hem ses hem görüntü anlamında tespit edilen bazı evlerden elde edilen kameralarla ilgili TÜBİTAK’ta da bir çalışma yapılıyor.”