ABC Politik

Dünya

Erdoğan’ın New York’taki ilk hamlesi boşa düştü

Email :

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Türkiye’nin BRICS’e başvuru yaptığı haberini ilk duyuran Bloomberg’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin Başkan Adayı Kamala Harris’ten randevu istediği yönünde bir haber yapıldığını hatırlatarak Kamala Harris’in AKP yönetimine önyargıları nedeniyle böyle bir ziyaretin mümkün olmadığını söyledi.

TELE1 Washington Temsilcisi Yılmaz Polat, Ankara Haber Müdürü Musa Özuğurlu’nun sunduğu Sabah Pusulası programına katıldı.

Yılmaz Polat, Türkiye’nin BRICS’e başvuru yaptığı haberini ilk duyuran Amerikalı yayın kuruluşu Bloomberg’de AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Toplantısı için gittiği New York’ta, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin Başkan Adayı Kamala Harrisle görüşme talep ettiği yönünde bir haber çıktığını hatırlattı.

Polat, Kamala Harris’in, Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Başkan ve Cumhuriyetçi Parti’nin Adayı Donald Trump ile olan yakın ilişkileri nedeniyle kampanya döneminde Erdoğan’a vakit ayırmayacağını belirtti.

Yılmaz Polat şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’de bir haber çıktı. Erdoğan, New York’tayken -Kamala Harris’in New York’ta bir seçim kampanyası için bir toplantısı olacak- Erdoğan ekibinin Kamala Harris’ten randevu istediği yolunda bir haber çıktı. Bu haber, gerçi Cumhurbaşkanlığı tarafından net bir şekilde yalanlanmadığını gördüm ben ama tabii ki böyle bir şeyin olması çok zor. Zorun da ötesinde imkansız. Çünkü Kamala Harris, kampanya sırasında Türkiye’ye vakit ayırmaz diye düşünüyorum. Zaten Türkiye’ye karşı önyargılı birisidir. Daha doğrusu AKP yönetimine karşı. Çünkü, Biden yardımcısıydı. Öyle bakmak lazım. Dışarıdan aday olmuş birisi değil Kamala Harris. Dolaysıyla Biden yönetiminin Erdoğan yönetimine olan mesafesini de biliyoruz. Dolaysıyla böyle bir randevunun gerçekleşmesi mümkün değildi.”

Erdoğan, New York’ta Esad hamlesi mi yapacak?

Erdoğan’ın New York’taki ilk hamlesi boşa düştü