ABC Politik

Gündem

Bakan, “gündem yok” demişti; Saray, harekete geçti

Bakan, “gündem yok” demişti; Saray, harekete geçti
Email :

Ulaştırma ve Altaypı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun “kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili bir gündem yoktur” açıklaması akıllardayken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siber Güvenlik Başkanlığı kurmaya hazırlandıklarını söyledi.

Bütün Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının kişisel verilerinin çalındığı iddialarının üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun 16 Eylül 2024 tarihinde yaptığı “Türkiye’de şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili asla bir gündem yoktur” açıklaması gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan dikkat çeken bir hamle geldi.

Bloomberg’e konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siber Güvenlik Başkanlığı kurmaya hazırlandıklarını belirtti.

Hazırlıklar hakkında bilgi veren Cevdet Yılmaz, “Siber güvenlik konusunda özellikle çok daha güçlü bir kurumsal yapılanma konusunda hazırlıklarımızı aşağı yukarı tamamlamış durumdayız. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir Siber Güvenlik Başkanlığı fikrimiz var. Onu olgunlaştırmış durumdayız. Sonbaharda inşallah Meclisimizin takdirine arz edecek noktaya getireceğiz” şeklinde konuştu.

BORSA VE KRİPTO VERGİLERİ İPTAL

Borsa ve kripto varlıklarla ilgili vergi gündemiyle ilgili konuşan Cevdet Yılmaz, “ Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” dedi.

Vergi istisnası ve muafiyetlerini daraltmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, “ Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık

Cevdet Yılmaz, ““İlk pakete benzer bir düzenleme olmayacak mı?” sorusuna “Bu yıl öyle bir planımız yok” yanıtını verdi.

ERTELENMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 14 Haziran 2024 tarihinde, borsa ve kripto varlıklara yönelik vergi düzenlemesinin yeniden değerlendirilmek üzere ertelendiğini belirtmişti.

Kripto para vergisi ertelendi