ABC Politik

Dünya

İktidar ve TSK, tam kadro Suudi Milli Günü’nde

İktidar ve TSK, tam kadro Suudi Milli Günü’nde
Email :

Suudi Arabistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’nadan bağımısızlığını kazandığı “ulusal gün” Ankara’da kutlandı. Resepsiyona Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve 3 kuvvet komutanının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Ali Eli Erbaş gibi devlet yöneticileri katıldı.

Suudi Arabistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’na isyan ederek bağımsızlığını kazanmasının 94. yıl dönümü nedeniyle Ankara’daki bir otelde resepsiyon düzenlendi.

Türkiye adına resepsiyona katılan isimler arasında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin de yer aldı.

“ÖZEL BİR YER”

Yaşar Güler, Suudi Arabistan’ın Türkiye için çok özel bir yere sahip olduğunu öne sürdü. Güler “İki ülke tarihten gelen köklü bağları sayesinde pek çok konuda ortak değerleri paylaşmaktadır. İlişkilerimiz bu bağların bir tezahürü olarak güçlü işbirliği zemininde ve samimi bir iletişimle her geçen gün daha da ilerlemektedir” şeklinde konuştu.

ATATÜRK NEDENİYLE SÜPER KUPA OYNANAMAMIŞTI

Geçen sezon 29 Aralık 2023’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan TFF Süper Kupa karşılaşması, maçı oynayacak Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının sahaya Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarıyla çıkma talebinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesi nedeniyle oynanamamıştı.