ABC Politik

Ekonomi

250 işçi, kapatıldığını öğrendikleri fabrikanın önünde haklarını istedi

250 işçi, kapatıldığını öğrendikleri fabrikanın önünde haklarını istedi
Email :

Kapatılan fabrikanın önünde toplanarak haklarını alamadıklarını söyleyen işçilerin temsilcisi Şükrü Çetin, “Devlet şu anda işçinin yanında olması lazım” dedi.

Yozgat ile birlikte İstanbul İkitelli OSB’de de fabrikası bulunan Ritim Tekstil Şirketi, kapatıldı. Fabrikada çalışan 250 işçi mağdur oldu. Hesaplarına avans yatması gerekirken daha fazla bir para yatması üzerine durumu araştıran işçiler, fabrikanın kapandığını ve işten çıkarıldıklarını öğrendi.

Anka Haber Ajansı’nın aktardığına göre Yozgat’taki çalışanlar, fabrika bahçesinde toplanıp, haklarının verilmesini istedi.

“MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?”

İşçi temsilcisi Şükrü Çetin, Yaşanan süreçle ilgili olarak, ”Bir buçuk senedir buradayım, 250 kişi mağdur. Yozgat’ta bu daha önce de oldu. Bu Yozgat’ın kaderi mi? Sürekli bu olmak zorunda mı? Her zaman, hiç kimse tazminatını alamaz, kapatırlar olan burada gariban işçiye olur. Devlet şu anda işçinin yanında olması lazım, 250 kişi, bunlar beş tane çoluğuna çocuğuna bakıyor, 3 bin tane kişi yapar. Biz ne yapalım? Bu olayın gerçekleşmesi saat 14.30’da bizim avans hesabının günü bugün. 5 bin 100 lira para yatacağı zaman bütün arkadaşlarımıza 14 bin lira maaş ödemesi yapıldı. O yüzden biz bunu detayını araştırdık. Üst düzey yöneticilerimiz, müdürümüz aradı, İstanbul’da hiç kimse ulaşamadık. Sonra da Tutku Hanım diye biri, olayı söyledi, insan kaynaklarında İstanbul’da. Bu şekilde gelişti. Şu anda da Yozgat milletvekilleri nerede? Bilmiyoruz, nasıl buna çözüm bulacak? Onu da göreceğiz. Hepimiz göreceğiz. 250 tane burada işçi var. Milletvekilleri tek tek bu koca fabrikayı dolandılar, şimdi neredeler? Sesimizi duyacaklar, bir çaresine baksınlar” şeklinde konuştu.