ABC Politik

Spor

Fenerbahçe, “Adam tutmuşlar” diyen Serhat Akın’a silahlı saldırıyı yargıya taşıdı

Email :

Galatasaray’ın kazandığı derbi sonrası Fenerbahçe yönetimini eleştiren ve “Adam tutmuşlar, beni indirecekler” diyen eski millî Futbolcu ve Yorumcu Serhat Akın’a silahlı saldırı düzenlendi. Fenerbahçe Spor Kulübü, Asbaşkan Acun Ilıcalı ve görevi döneminde Akın’ın formasını giydiği önceki Başkan Aziz Yıldırım saldırı hakkında kınama mesajları yayınladı. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alper Alpoğlu ise, saldırıyı kulüpleriyle ilişkilendirmeye çalışanlarla ilgili hukuki işlem başlattıklarını açıkladı.

Eski Fenerbahçeli milli futbolcu ve Yorumcu Serhat Akın, program çıkışı silahlı saldırıya uğradı.

Yüzü maskeli bir saldırganın 3 el ateş ettiği öğrenilen saldırı için Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Serhat Akın’a yapılan saldırı anları güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı.

Akın, saldırının ardından sosyal medya hesabından, “Program çıkışı ayaklarıma sıktılar son sözümüz Fenerbahçe” şeklinde paylaşım yaptı.

 

FENERBAHÇE: FAİLLERİN HESAP VERMESİNİ BEKLİYORUZ

Fenerbahçe Spor Kulübü de saldırının ardından bir kınama mesajı yayınladı.

Sarı lacivertlilerden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Eski futbolcumuz Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz.

Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.

Faillerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz.”

 

ACUN ILICALI DA KINADI

Sarı lacivertli kulübün yanı sıra, Asbaşkan Acun Ilıcalı da saldırıyı, “Serhat Akın’a yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum, kendisine acil şifalar diliyorum” paylaşımıyla kınadı.

 

TUNCAY ŞANLI: MORALİ BOZUK

Serhat Akın’ın futbolculuk dönemindeki takım arkadaşı eski milli Futbolcu ve Teknik Direktör Tuncay Şanlı, Akın’a ziyarette bulundu.

Akın’ın moralinin bozuk olduğunu belirten Tuncay Şanlı, “Tabii ki morali bozuk, yarın herhalde bir ameliyata alacaklar. Ben sadece durumdan dolayı yanında olmak istedim. Kardeşim o benim, beraber çok güzel şeyler yaşadık. Üzüntüler de yaşadık. Duyduğum anda hemen yanına geldim. Çok ciddi bir şey yok. Yarın büyük ihtimalle bir operasyon geçirecek. Bunun üzerine yorum yapmak da istemem. Hem üzüntülüyüm hem de sinirliyim. Biraz keyfi yerinde değil, morali de bozuk. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur” şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM’DAN DEVLETE ÇAĞRI

Serhat Akın’ın, görevi döneminde formasını giydiği önceki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Akın’a saldırıyı kınadı.

Aziz Yıldırım, faillerin gerekli cezası almasını beklediğini belirtti.

Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde:

“Bir dönem futbol takımımızın formasını terletmiş ve şampiyonluklarımızda emeği geçmiş eski futbolcumuz Serhat Akın’a dün gece yapılan silahlı saldırıyı üzüntüyle öğrendim.

Yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Devletimizin ilgili birimlerinden beklentim, yapılan bu saldırının faillerinin ve arkasındakilerin hızlıca ortaya çıkarılarak kamuoyuna açıklanması ve gereken cezaları almalarının sağlanmasıdır.

Eski futbolcumuz Serhat Akın’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

FENERBAHÇE YARGIYA TAŞIDI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alper Alpoğlu, Serhat Akın’a yapılan saldırıyı kınarken, saldırıyı sarı lacivertli kulüple ilişkilendirmeye çalışanlar hakkında hukuki işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Alper Alpoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Eski futbolcumuz Serhat Akın’a yönelik menfur saldırının, bazı odaklar tarafından kulübümüzle ilişkilendirilmeye çalışıldığı görülmektedir.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu alçakça iftiraları ortaya atan tüm şahıslar hakkında her türlü hukuki işlemlere başladığımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Serhat Akın’a yapılan saldırıyı tekrar lanetliyor, faillerinin ve arkasındakilerin en kısa sürede adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.”

 

“BENİ İNDİRECEKLER” DEMİŞTİ

Serhat Akın, 21 Eylül 2024 tarihinde Fenerbahçe’nin, kendi evinde Galatasaray’a karşı 3-1 kaybettiği derbi sonrası Başkan Ali Koç’u eleştirmişti.

Akın, “‘Samandıra’ya gideceğim, sahanın içine gireceğim’ diyor. Kimse Fenerbahçe’ye zarar verdiğini söylemiyor. Ben söylüyorum. Beni de dışladılar. Seçimde destek istediler. Baktılar satın alamıyorlar… Adam tuttular beni indirecekler” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe, “Adam tutmuşlar” diyen Serhat Akın’a silahlı saldırıyı yargıya taşıdı