ABC Politik

Dünya

Trump, fırçaladığı Zelenski’yi evine çağırdı!

Trump, fırçaladığı Zelenski’yi evine çağırdı!
Email :

Cumhuriyetçi Parti’nin ABD Başkan Adayı Donald Trump, Rusya ile barış yapmadığı için eleştirdiği Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile kendi dairesinin de bulunduğu Trump Tower’da görüşecek.

Cumhuriyetçi Parti’nin ABD Başkan Adayı Donald Trump, Rusya’nın askeri operasyonu nedeniyle sürtüştüğü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile çatı katında kendisinin dairesinin de bulunduğu New York’taki Trump Tower’da görüşeceğini duyurdu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Donald Trump, Rusya ile ABD arasındaki fiziki yakınlığa dikkat çekerek Avrupa’ya, Ukrayna’ya mali desteği az yapma eleştirisinde bulundu.

ZELENSKI, DEMOKRATLARA MEYLETMİŞTİ

Volodimir Zelenskiy, 23 Eylül’de The New Yorker dergisine Rusya’nın operasyonu hakkında verdiği röportajda, Trump ve Yardımcı Adayı James David Vance’i eleştirmişti.

Donald Trump’ın Ukrayna ihtilafını nasıl durduracağını bilmediğini ifade eden Zelenskiy, James David Vance’i “radikal” olarak nitelendirmiş ve Vance’in savaşı bitirme yönündeki planlarının Ukrayna’nın “topraklarından vazgeçmesi” anlamına geldiğini belirtmişti.

TRUMP, “UKRAYNA YIKILDI” DEYİP ZELENSKI VE BIDEN’I ELEŞTİRMİŞTİ

Donald Trump, 24 Eylül’de yaptığı mitingde Ukrayna’nın, başkent Kiev dışında yıkıldığı değerlendirmesinde bulunarak Zelenski’yi, Rusya’yla barış yapmadığı için eleştirmişti.

Trump, “Ülke tamamen yok edildi. Milyonlarca, milyonlarca insan, bu büyük askerler de dahil öldüler. O altın kuleli muhteşem binalar yıkılmış, yan yatıyor. Ve bir daha asla böyle bir kasaba veya şehrin yeniden yapılandırılabileceğini göremezsiniz. Kiev dışında her yer yıkıldı. Herhangi bir anlaşma, en kötü anlaşma bile şu anda sahip olduğumuzdan daha iyi olurdu” şeklinde konuşmuştu.

Joe Biden yönetiminin Ukrayna’ya yaptığı yardımları da eleştiren Donald Trump, “Ülkemize her geldiğinde 60 milyar dolarla çekip gidiyordu. Muhtemelen dünyadaki en büyük pazarlamacı” ifadelerini kullanmıştı.

Trump ayrıca, Zelenski’nin, Demokrat Parti’nin seçimi kazanmasını istediğini öne sürerek, “O (Zelenski), onların (Demokratlar) bu seçimi kazanmasını çok istiyor” demişti.

Donald Trump, seçilmesi halinde hem Zelenski’y’ hem de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayacağını ve onları bir barış anlaşmasına varmaya teşvik edeceğini belirtmişti.