ABC Politik

Dünya

Hizbullah, Nasrallah’ın ölümünü doğruladı

Hizbullah, Nasrallah’ın ölümünü doğruladı
Email :

IDF, Lübnan Hizbullahı’nın merkezi yönetim şemasını yayınlayarak Genel Sekreter Hasan Nasrallah ve Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki’nin isimlerinin üzerine “öldü” yazdı. IDF ayrıca Güney Lübnan’daki Hizbullah Füze Birimi Komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed İsmail’in de öldürüldüğünü açıkladı. Hizbullah, Hasan Nasrallah’ın öldüğünü doğruladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail’in, Filistin ve Lübnan’da başlattığı işgal ve katliamlar sürüyor.

Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, saldırıların yeni merkezinin Lübnan’a kaydırıldığını açıklayarak 18 Eylül 2024’te ilan ettiği “yeni aşama”nın ise 10. günü.

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), dün gerçekleştirdikleri Lübnan Hizbullahı Merkez Karargahı saldırısında Genel Sekreter Hasan Nasrallah ve Güney Cephesi Komutanı Ali Karaki’nin isimleri üzerine “öldürüldü” yazdı.

Sadece “Bader” Birimi Komutanı Abu Ali Rida’nın sağ olduğunu gösteren şemayı IDF, sosyal medya hesabından, “İnternette ‘parçalanmış’ kelimesini arattığımızda karşımıza çıkan resim şu oldu” ifadeleriyle paylaştı.

 

2 HİZBULLAH KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

IDF ayrıca Lübnan’ın güneyinde 2 Hizbullah komutanını daha öldürdüğünü açıkladı.

IDF’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Güney Lübnan’daki Hizbullah Füze Birimi Komutanı Muhammed Ali İsmail ve yardımcısı Hüseyin Ahmed İsmail, İsrail Hava Kuvvetleri’nin isabetli bir saldırısında öldürüldü.

Ali İsmail, Çarşamba günü İsrail topraklarına roket atılması ve İsrail’in merkezine doğru bir karadan karaya füze fırlatılması da dahil olmak üzere İsrail Devleti’ne karşı çok sayıda terör saldırısının yönetilmesinden sorumluydu.

Bu karar, Hizbullah’ın Füze ve Roket Gücü Komutanı terörist İbrahim Muhammed Kabisi’nin ve bu birimin diğer üst düzey komutanlarının ortadan kaldırılmasının ardından geldi.”

HİZBULLAH DOĞRULADI

Sputnik Globe’un aktardığına göre, Lübnan Hizbullahı, Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıkladı.

Açıklamada, “Direnişin Efendisi, salih kul Hazretleri, büyük bir şehit, kahraman, cüretkar, cesur, bilge, basiretli ve imanlı bir önder olarak Rabbinin huzuruna ve O’nun rızasına ermek üzere, peygamberlerin ve şehit imamların izinde, ilahi, imani yolda ebedi, aydınlık Kerbela’nın şehitler kervanına katılmıştır” denildi.