ABC Politik

Gündem

Batman’daki Hakkari protestosuna polis müdahalesi! Üç gözaltı

Batman’daki Hakkari protestosuna polis müdahalesi! Üç gözaltı
Email :

Batman’da Hakkari Belediye Eş Başkanı Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından Vali Ali Çelik’in kayyum olarak atanması protesto edildi. Polis eyleme müdahale ederken üç kişi gözaltına alındı.

DEM Partili Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ardından Vali Ali Çelik’in kayyum olarak atanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Batman’da da DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu ve Belediye Başkanı Gülistan Sönük’ün de aralarında bulunduğu grup, kayyum uygulamasını protesto etmek için DEM Parti İl Binası önünde toplandı. Atatürk Parkı’na yürüyüp basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahalenin ardından üç kişi gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından, il binası önünde basın açıklaması yapıldı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Resul Çetin, “Hakkari Belediye Eş Başkanımızın gözaltına alınması ve ardından da Hakkari Belediyemize kayyum atanması, Kürt halkına ve onun siyasal iradesine yönelik açık bir düşmanlık ve özgürlük iradesini kırmaya dönük beyhude bir hezeyandır. Bu faşizmi en kararlı ve en güçlü şekilde kınıyor, bu kararları tanımıyor, irade kırımı amaçlı tüm bu antidemokratik uygulamalara karşı süreklileşen bir mücadele süreci geliştireceğimizi duyuruyoruz” dedi.

Hakkari Belediye Başkanı Akış gözaltına alındı! Vali kayyum olarak atandı