ABC Politik

Gündem

Merdan Yanardağ’dan Özgür Özel’e “geç kalınmamalı” çağrısı

Merdan Yanardağ’dan Özgür Özel’e “geç kalınmamalı” çağrısı
Email :

Özgür Özel’in “Eğer böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde de kimse duramaz. Bu kadar net” sözlerini değerlendiren Merdan Yanardağ, “Bence bu konuda geç kalınmamalıdır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugünkü grup toplantısındaki “Eğer böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde de kimse duramaz. Bu kadar net” sözlerini hatırlattı. Yanardağ, “Sayın Özgür Özel tartışmayı bu noktaya taşımakla son derece doğru yaptı” dedi.

Özgür Özel: Böyle giderse erken seçimi millet ister

18 Dakika programında konuşan Yanardağ, şunları söyledi:

“Bugün nihayet biz bir erken seçim ihtiyacını Türkiye’nin gündemine taşımaya çalıştık. Sadece Türkiye değil dünya da bakıyor. Bugün Özgür Özel grup toplantısında; Türkiye’de olup bitenleri, son günlerde olup bitenleri anlatarak, özellikle kayyum ve diğer gelişmeleri, etki ajanlığı yasası, seferberlik ve savaş ilanı yetkisinin sadece Cumhurbaşkanına verilmesi, Türkiye yüzyılı müfredat programı dedikleri eğitimin medreseleştirilmesi ve gericileştirilmesi, sokakta özellikle ekonomik krizin derinleşmesi ve bu konudaki iktidarın müdahaleleri, emeklilerin içinde bulunduğu durum gibi birçok konuya değinerek “Eğer böyle giderse erken seçimi millet ister, önünde de kimse duramaz. Bu kadar net” dedi. “Erken seçimi millet ister” demek, “erken seçimi biz de isteyeceğiz” demektir. Bence bu konuda geç kalınmamalıdır. Sayın Özgür Özel tartışmayı bu noktaya taşımakla son derece doğru yaptı.”