ABC Politik

Spor

Dursun Özbek’ten Erden Timur’a: Tutunacak dal ararsan vardır

Dursun Özbek’ten Erden Timur’a: Tutunacak dal ararsan vardır
Email :

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkanvekilliği’nden “Tutunacak dal bulamadım” diyerek istifa eden Erden Timur hakkında, “Galatasaray 500 yıllık bir çınar. Ne kadar çok dalı vardır. Eğer tutunacak bir dal ararsan mutlaka vardır” dedi.

Trendyol Süper Lig’de iki sezon üst üste mutlu sona ulaşan Galatasaray’da Teknik Direktör Okan Buruk’un iki yıllık yeni sözleşmesi için imza töreni düzenlendi.

RAMS Park’ta düzenlenen törende konuşan Okan Buruk, sarı kırmızılı kulübün Süper Lig’de toplam 24 şampiyonluğu olduğunu hatırlatarak, “Hedef 25, 5. yıldız. Bu seneki mottomuz bu olacak” dedi.

Fenerbahçe’nin Portekizli Teknik Direktör Jose Mourinho ile anlaşmasına dair de konuşan Buruk gülerek, “Ben, Mourinho ile görüşmelerde yoktum. Payım olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Başkan Dursun Özbek ise bunun üzerine “Bence var, bence var” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞTEKİ BAŞARILARIN ÜSTÜNE KOYMAK İÇİN BURADAYIZ”

Dursun Özbek, Galatasaray’ın ligde dört yıl üst üste şampiyon olduğu ve UEFA Kupası ile Avrupa Süper Kupası’nın kazanılmasıyla sonlanan 1996 – 2000 yılları arasındaki dönemi hatırlatarak o dönemi aşmayı hedeflediklerini belirtti.

Özbek, “96-2000 modeli çok önemli bir model. Aynı havayı yakaladığımızı düşünüyorum. Galatasaray’da hedefler hep büyüyerek gider. O dönem 4 yıl üst üste şampiyon olmuştuk. UEFA şampiyonluğu kazanmıştık, Süper Kupa’yı almıştık. Geçmişteki başarıların üstüne koymak için buradayız. Bunun için elimizden gelen her şeyi, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Hocama, teknik kadroma, oyuncularıma çok güveniyorum. Bence biz 2000 ruhunu yakaladık, onu geçmeye çalışıyoruz” dedi.

ERDEN TİMUR AÇIKLAMALARI

Dursun Özbek, Sportif A.Ş. Başkanvekilliği’nden “Tutunacak dal bulamadım” diyerek istifa eden Erden Timur hakkında da açıklamalarda bulundu.

Gözyaşlarıyla görevinden ayrılan Erden Timur “dışarıdan değil” dedi: Organize iftiralar

Yeni dönemde de yönetimde olması için Erden Timur’a teklif yaptığını belirten Özbek, “Erden kardeşimi 2016 yılında ben getirdim. Benden sonra da ilişkisi hiç kesilmedi. Her zaman Galatasaray’a hizmet etti. Yeni dönemde de kalması için teklifte bulundum. Galatasaray diğer kulüplere benzemez. Galatasaray eleştiriye çok açık bir kulüptür. Eleştirileri dinlemek zorundasınız. Şeffaf olmak zorundasınız. Erden kardeşim genç ve hassas bir insan. Bunlardan etkilendiğini düşünüyorum. Kapımız her zaman kendisine açık. Her yönetim eleştirilmiştir. Benim önceki dönemimi, rahmetli Mustafa Cengiz’in dönemini hatırlayın” şeklinde konuştu.

Timur’un Galatasaray’a vereceği katkıların devam edeceğini söyleyen Dursun Özbek, “ Erden kardeşimin vereceği katkılar son bulmamıştır, devam edecektir. İyi bir Galatasaraylıdır Erden kardeşim de. Galatasaray 500 yıllık bir çınar. Ne kadar çok dalı vardır. Eğer tutunacak bir dal ararsan mutlaka vardır. Ben böyle düşünüyorum. Bana kırgın olduğunu düşünmüyorum, ben onun babası yaşındayım. Ben de ona kırgın değilim. Galatasaray’a hizmet etmek için varız” dedi.

“GALATASARAY’A KİMSE KÜSEMEZ”

Dursun Özbek konuşmasının devamında hiçbir Galatasaraylının Galatasaray’a küsmeye hakkı olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Ben başkan olacaktım, olamadım gibi şeyleri Galatasaray düşünmez. Galatasaray’a hizmet etmek, Galatasaray’ı sevmekten geçer. Galatasaray’a hizmet etmeye mezun olduğum gün başladım. Galatasaray’a kimse küsemez. Hiçbir Galatasaraylının Galatasaray’a küsme hakkı yoktur. Ne yapılıyorsa Galatasaray’ın faydasınadır. Sadece benim ağzımdan duyduğunuz şeylere inanın. Galatasaray’a hizmet etmek isteyen kişilere bizim kapımız açık.”

YUNUS AKGÜN VE EMİN BAYRAM KADRODA DÜŞÜNÜLÜYOR

Okan Buruk, Championship takımı Leicester City’ye kiralanan 24 yaşındaki Sağ Açık Yunus Akgün ve 21 yaşındaki Stoper Emin Bayram’ı kadroda düşündüklerini belirtti.

Buruk, “Yunus ve Emin gibi kadromuzda düşündüğümüz oyuncular geri dönecek. Çok değerli bir kadroya sahibiz. Satış potansiyeli olan oyunculara sahibiz. Gelecek teklifler de önemli. Kadromuzda tutmak istediğimiz oyuncuları tutacağız. İlk önceliğimiz kadromuzu şekillendirmek” şeklinde konuştu.

“TRANSFERİN BAŞINDA BEN VARIM”

Dursun Özbek, transferlerin başında her zaman kendisinin olduğunu söyleyerek, “Başkanlık dönemimde Galatasaray’da yapılan tüm transferlerin başında ben vardım, bugün de ben varım. Transferin başında her zaman başkan var” dedi.

BATSHUAYI VE İLKAY GÜNDOĞAN

Okan Buruk, Galatasarayla adları anılan Fenerbahçeli Michy Batshuayi ve Barcelonalı İlkay Gündoğan hakkında da açıklamalarda bulundu.

Michy Batshuayi’nin gündemlerinde olmadığını ifade eden Buruk, “ 3-4 oyuncu alacağız. Birçok isim yazılıyor. Görüştüğümüz oyuncular var ancak Batshuayi ile ilgili düşüncemiz olmadı” dedi.

İlkay Gündoğan’ı da her hocanın kadrosunda görmek isteyeceğini belirten Okan Buruk, “İlkay çok üst düzey bir oyuncu. Her hoca kadrosunda görmek ister. Benim bildiğim, Barcelona’da 1 sene daha devam edeceği. İyi bir Galatasaraylı. Sadece futbolcu olarak değil, kişilik, karakter ve insan olarak da çok önemli” şeklinde konuştu.