ABC Politik

Dünya

G7’nin Ukrayna’ya kredi gasbına yanıt veren Putin: Cezasız kalmayacak

G7’nin Ukrayna’ya kredi gasbına yanıt veren Putin: Cezasız kalmayacak
Email :

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G7 Zirvesi’nden dondurulan Rus varlıklarının faiziyle Ukrayna’ya 50 milyar dolar kredi verilmesine, “Her türlü hileye rağmen, hırsızlık hırsızlık olarak kalacaktır. Ve cezasız kalmayacaktır” dedi.

İtalya’nın Bari kentinde düzenlenen G7 Zirvesi’nde, dondurulan Rus varlıklarının faizinden elde edilen kaynaklarla Ukraya’ya 50 milyar dolarlık bir kredi verilmesi kararı çıktı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenen ABD Başkanı Joe Biden, “Rusya’ya şunu hatırlatmak gerek: Biz geri adım atmıyoruz. Putin bizim bu savaştan ayrılmamızı bekleyemez. Bu savaş bitene kadar Ukrayna’nın yanında yer alacağız” dedi.

Ayrıca Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında 10 yıllık güvenlik anlaşması imzalandı.

PUTİN’DEN HIRSIZLIK TEPKİSİ

Vladimir Putin ise Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldiği toplantıda G7’nin kararına tepki gösterdi. Alınan kararı “Hırsızlık” olarak niteleyen Putin, “Her türlü hileye rağmen, hırsızlık hırsızlık olarak kalacaktır ve cezasız kalmayacaktır” dedi.

Vladimir Putin ayrıca, alınan bu kararın Batı’nın herhangi bir ülkenin mal varlıklarını dondurarak kullanabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Putin, “Şimdi, tüm ülkelere, şirketlere ve egemen fonlara, varlıklarının ve rezervlerinin hem yasal hem de ekonomik anlamda güvende olmadıkları açıktır. Herhangi bir ülke, ABD ve Batı tarafından kamulaştırma sırasına girebilir” şeklinde konuştu.