ABC Politik

Dünya

Ukrayna, barış öneren Rusya’nın petrol rafinerilerine saldırdı!

Ukrayna, barış öneren Rusya’nın petrol rafinerilerine saldırdı!
Email :

Devlet Başkanı Vladimir Putin’in barış önerisini reddeden Ukrayna, Rusya’da iki petrol rafinerisine dron ile saldırı düzenledi.

Rusya’daki petrol rafinerilerine yönelik Ukrayna’nın dron saldırıları devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Rostov kentinde petrol tesisinin vurulmasının ardından bugün iki rafineri daha hedef alındı. Başkent Moskova’nın güneydoğusunda bulunan Tambov kentindeki bir rafineri gece saatlerinde saldırının hedefi olurken, rafineride patlamanın ardından yangın çıktı.

Tambov Valisi Maxim Yegorov, yaptığı yazılı açıklamada saldırının hemen ardından itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiğini ve yangın sırasında can kaybının yaşanmadığını söyledi.

CAN KAYBI YAŞANMADI

Sabah saatlerinde ise Rusya’nın Kuzey Kafkasya bölgesindeki Adigey Özerk Cumhuriyeti’nde de bir rafineri hedef alındı. Rafineride yangın çıkarken, bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölge Başkanı Murat Kumpilov, yaptığı açıklamada yangının kontrol altına alındığını ve saldırıda can kaybının yaşanmadığını belirtti.

PUTİN BARIŞ İÇİN ŞARTLARINI SIRALAMIŞ, UKRAYNA REDDETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14 Haziran Cuma günü, Ukrayna’ya barış görüşmeleri için şartlarını sıralamıştı. Vladimir Putin, Ukrayna’nın NATO’ya katılmaktan vazgeçmesi ve Rusya’ya katılan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’dan askerlerini çekmesi durumunda barış görüşmelerine başlayacaklarını belirtmişti. Putin, “Ukrayna’ya bugün tekrar gerçek bir barış teklifi yapıyoruz. Geçici ateşkesi sağlamayı ve meseleyi dondurmayı değil, çatışmaları sonlandırmayı teklif ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Danışmanı Mihaylo Podolyak ise Vladimir Putin’in şartlarını reddetmişti. Mihaylo Podolyak, “Putin’in açıklaması ile Ukrayna’nın tutumu arasında uzlaşma imkanı yok. Putin’in koşulları Ukrayna’nın yenilgiyi kabul etmesi ve egemenliğinden vazgeçmesi anlamına gelir” demişti.

Savaş gemilerini Küba’ya gönderen Putin’den Ukrayna’ya barış çağrısı