ABC Politik

Gündem

Öztunç’tan “AKP’nin yükünü üstlenmem” diyen Özel’e “can suyu” eleştirisi

Öztunç’tan “AKP’nin yükünü üstlenmem” diyen Özel’e “can suyu” eleştirisi
Email :

CHP Milletvekili Ali Öztunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeler hakkında, “AKP’ye can suyu vermiştir” dedi. Özgür Özel ise, “Ben AK Parti’nin 22 yıllık yükünü üstlenecek bir işin içine girmem” demişti.

Yerel seçimlerden sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeler kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

CHP Milletvekili Ali Öztunç TELE1’de yayınlanan Gerçeğin İzinde programında yaptığı açıklamalarda bu görüşmeleri eleştirdi. Kamuoyunda “normalleşme” olarak nitelendirilen görüşmelerin AKP’ye can suyu verdiği değerlendirmesinde bulunan Ali Öztunç, “Seçimlerden sonra iktidar iktidardır muhalefet muhalefettir. Demokrasinin kuralıdır bu. Muhalefet denetlemekle görevlidir. Siz yetkinizi devrederse biter gidersiniz. Partinizin bir anlamı olmaz. Burada bir can suyu olmuştur. Normalleşme görüşmeleri AKP’nin yeniden ayağa kalmasına fırsat vermiştir” ifadelerini kullandı.

ÖZEL, “AKP’NİN YÜKÜNÜ ÜSTLENMEM” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Haziran Çarşamba akşamı Ekol TV’de “normalleşme” ve Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmeler hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Özgür Özel, bugüne kadar olan her şeyden Cumhur İttifakı’nın sorumlu olduğunu belirterek, “Ben AK Parti’nin 22 yıllık yükünü üstlenecek bir işin içine girmem. Devlet Bey kenara çekilemez. Hep birlikte muhalefete gidecekler. Biz 31 Mart seçimlerinde iktidara ortak olduk. Merkezi yönetim ve mahalli idareler olarak anayasa iktidarı ikiye böler. Mahalli idarelerde toplam yüzde 87 CHP’nin idaresinde. Bugüne kadar olan her şeyden Cumhur İttifakı sorumludur. Biz partilerle ittifak yapmadık. Biz milletle ittifak yaptık. Devlet Bey eğer Cumhur İttifakı’ndan ayrılacaksa Türkiye ittifakına gelebilir, sorun yok. Devlet Bey de milli takım gol atınca sevinecekse gelsin” şeklinde konuşmuştu.

“Normalleşme” tartışmaları hakkında Özel: AKP’nin 22 yıllık yükünü üstlenmem