ABC Politik

Spor

C grubunda puanlar paylaşıldı; İspanya, İtalya’yı rakibinin golüyle devirdi

C grubunda puanlar paylaşıldı; İspanya, İtalya’yı rakibinin golüyle devirdi
Email :

Euro 2024’te C grubu maçlarında Danimarka ile İngiltere ve Slovenya ile Sırbistan 1-1 berabere kaldı. İspanya ise İtalya’yı, Riccardo Callafiori’nin kendi kalesine attığı golle 1-0 yendi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Euro 2024 turnuvası B ve C gruplarının mücadeleleriyle devam etti.

Günün ilk maçınca C grubunda Slovenya ile Sırbistan karşı karşıya geldi. Slovenya’da 69’uncu dakikada Zan Karnicnick takımını 1-0 öne geçirirken Sırbistan bu gole 90+5’te Luka Jovic ile cevap verdi ve karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Grubun diğer kaçında ise Danimarka ve İngiltere ile karşı karşıya geldi. İngilizler, 18’inci dakikada Harry Kane ile öne geçti. Danimarka adına maçın skorunu belirleyen gol ise 34’üncü dakikada Morten Hjulmand’dan geldi ve bu karşılaşma da grubun diğer karşılaşması gibi 1-1 berabere sona erdi.

Bu sonuçlarla birlikte İngiltere 4 puanla C grubunda liderlik koltuğundaki yerini korudu. Danimarka ise 2 puanla 2’inci sırada yer aldı. Slovenya 2 puanla 3’üncü sırada yer aldı. Sırbistan ise 1 puanla son sırada kaldı.

İSPANYA İTALYA’NIN KENDİ KALESİNE ATTIĞI GOLLE KAZANDI

B grubu mücadelesinde ise İspanya ve İtalya karşı karşıya geldi. Mücadeleyi, İtalya’dan Riccardo Callafiori’nin 55’inci dakikada kendi kalesine attığı golle 1-0’lık İspanya kazandı.

İspanya, bu skorla 6 puana ulaşarak 1’inci sırada yer aldı. İtalya ise 3 puanla 2’inci sırada yer aldı.