ABC Politik

Spor

Almanya ve İsviçre son 16’ya “beraber” gitti

Almanya ve İsviçre son 16’ya “beraber” gitti
Email :

Almanya, 90+2’de bulduğu golle 1-1 berabere kaldığı İsviçre önünde A Grubu’nu lider tamamladı.

Euro 2024’te A Grubu maçları dün gece oynanan maçlarla tamamlandı.

Grup lideri Almanya ile grup ikincisi İsviçre karşı karşıya geldi. İsviçre, 28’inci dakikada Dan Ndoye ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sonuçlanırken iki ülke de çeşitli fırsatlardan yararlanamadı. Almanya, 90+2’de Nicolas Filkrüg ile bulduğu golle eşitliği sağlarken grup liderliğini de kaybetmemiş oldu.

Beraberlikle sonuçlanan maçın ardından iki takımın taraftarları da büyük sevinç yaşadı.

İsviçreli taraftarlar, takımları liderliği son anda kaybetmesine rağmen tur atlanmasını coşkuyla kutladı. Takımlarını tribüne çağıran taraftarlar, oyuncularla tezahürat yaptı. Lider çıkan Almanya da taraftarlarını selamlayarak soyunma odasına gitti.

İSKOÇYA 0-1 MACARİSTAN

Grubun üçüncüsünü belirleyecek karşılaşmada ise İskoçya ile Macaristan karşı karşıya geldi. Macaristan’ın baskın oynadığı, İskoçya’nın ise karşı ataklarla sonuca gitmeye çalıştığı karşılaşmada sonuç 90+10’da belirlendi.

İskoçya’nın kullandığı köşe vuruşunda topu karşılayan Macaristan savunması takımını karşı atağa çıkardı. İskoçya ceza sahasına sağ kanattan giren Roland Salai’nin topu penaltı noktasına çevirmesinin ardından Kevin Csoboth topu ağlara gönderdi.

Bu sonuçla Macaristan grubu üç puan ve eksi üç averajla bitirdi ve en iyi dört üçüncü arasına girmeyi beklemeye başladı.

EURO 2024’te A Grubu mevcut puan durumu:

Almanya-7

İsviçre-5

Macaristan-3

İskoçya-1