ABC Politik

Gündem

İmamoğlu’na taşlı saldırıya “örgütlü değil” diyen savcı 28 saldırganın hapsini istedi

İmamoğlu’na taşlı saldırıya “örgütlü değil” diyen savcı 28 saldırganın hapsini istedi
Email :

Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da düzenlenen taşlı saldırının örgütlü olmadığını savunan savcı, 28 sanığa bir yıl altı aydan sekiz yıl üç aya kadar hapis cezası istedi.

İlk turu 14 Mayıs’ta düzenlenen 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesi 7 Mayıs 2023’te Erzurum’da düzenlenen mitingde o dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik taşlı saldırıda savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi.

Gazete Duvar’dan Emrullah Bayrak’ın haberine göre hazırladığı iddianame doğrultusunda sanıkların tümünün cezalandırılmasını talep eden savcı, yaşananların örgütlü olmadığını savundu.

İddianamede Barış S., Cengiz E., Şenol Ç., Abdulhakim U. ve Murat A. hakkında “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis;

Ahmet K., Doğukan K., Enes Y., Emrah T., Abdullah A., Dursun P., Ferdi S., Furkan K., Muhammed Haktan S., Muhammet Emin Ö., Oğuzhan U., Osman K., Ömür K., Serhat K., Serhat M., Soner H., Vefa Ö., Yakup Emre A., Muhammed Ç., Muhammed K., Muhammed Akif K. ve Yunus Emre D. hakkında “silahla kasten yaralamaya teşebbüs” ile “silahla basit yaralamaya teşebbüs” suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi, mütalaaya karşı savunma yapmaları için müşteki ve sanık avukatlarına süre verdi.

Duruşma, 17 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.