ABC Politik

Gündem

Karamollaoğlu Arıkan’ı işaret etti, Aydın aday oldu

Karamollaoğlu Arıkan’ı işaret etti, Aydın aday oldu
Email :

Aday olmayacağını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 30 Haziran’da yapılacak kongrede Mahmut Arıkan isminin öne çıktığını söylerken İstanbul Milletvekili Birol Aydın da Genel Başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

Saadet Partisi, 30 Haziran’da yapılacak kongreye hazırlanıyor. Tekrar aday olmayacağını açıklayan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, kongrede Genel Başkan Adaylığı için Mahmut Arıkan isminin ön plana çıktığını söyledi.

Temel Karamollaoğlu, “İsmi çok zikredilen 5 kişiyi teşkılatlarımıza yeniden sorduk. Bu isimlerden hangisini genel başkan olarak görmek istersiniz diye sorduk. Taleplerini ilettiler. Kanaat edinmek için yapılan bir çalışmaydı, oylama değildi. Birkaç arkadaşımız öne çıktı. Mahmut bey kardeşimiz bu isimlerin önünde göründü. Bu görevi üstlenmesinin isabetli olacağı kanaati ifade edildi. Başkanlık divanımızla bu konuyu gündemimize aldık. Mahmut bey konusunda önümüzdeki kongrede aday olması benimsendi. Hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

BİROL AYDIN DA ADAY

Saadet Partisi’nde öte yandan İstanbul Milletvekili ve 2024 Yerel Seçimi’nde Saadet Partisi’nin İBB Başkan Adayı olan Birol Aydın da Genel Başkanlık için aday olduğunu söyledi.

Birol Aydın, “Biz Saadet Partimize sahip çıkmak için, 20 yıldır özellikle son yedi yıldır teşkilat mensuplarımızın her şart altında genel başkanımızın gözünün içine bakarak çabanın ve gayretin ve duruşu ortaya koyduğu bir zamanda bu duruşa sahip çıkmak için, Saadet Partisi kadroları olarak 2016’den bu yana ülkemizin birliğine, kardeşliğine, toplumsal uzlaşmaya, kamplaşmanın ortadan kalkmak için, genel başkanımızın daha fazla yıpratılmasına imkan ve fırsat vermemek için, partimizin birliğini bütünlüğünü ve kardeşlik iklimini korumak için 3. Olağanüstü Kongrede Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na aday olduğumu ilan ediyor, bu kararımın camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.