ABC Politik

Spor

Ersun Yanallı Amedspor, ilk yabancısını Acun Ilıcalı’nın takımından transfer etti

Ersun Yanallı Amedspor, ilk yabancısını Acun Ilıcalı’nın takımından transfer etti
Email :

Teknik Direktörlüğe Ersun Yanal‘ı getiren 1. Lig takımı Amedspor, ilk yabancı oyuncu transferini Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City‘den Adama Traore’yi transfer ederek gerçekleştirdi.

Tarihinde ilk kez 1.Lig’de mücadele edecek olan ve teknik direktörlük koltuğuna Ersun Yanal’ı getiren Amedspor, Hull City ile sözleşmesi sona eren Adama Traoré ile sözleşme imzaladı.

Ersun Yanal Amedspor ile sözleşme imzaladı

Traoré’nin imza törenine Amedspor Başkanvekili Baran Durmaz, Amedspor Futbol Şube Sorumlusu ile diğer yöneticilerimiz katıldı.

Amedspor’un X hesabından da Traroé ile ilgili şu paylaşım yapıldı:

“İngiltere Championship kulüplerinden Hull City forması giyen 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traoré’yi renklerimize bağladık.

Futbolseverlerin Fransa Ligue 1 kulüplerinden Monaco ve Metz’den de hatırlayacağı Traoré, ülkemizde en son Hatayspor forması giymişti.

Bu sezondan itibaren TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan kulübümüzün formasını terletecek ve Amedspor için mücadele edecek olan Adama Traoré’ye hoş geldin diyoruz.

Camiamıza hayırlı olsun… 💚❤️”

TARİHİ TRANSFER

28 yaşındaki Adama Traoré Amedspor’un ilk yabancı oyuncusu olarak kayıtlara geçti. Daha önce Türkiye’de 2 sezon Hatayspor forması giyen Traore, son olarak forma giydiği İngiliz ekibi Hull City’de bu sezon 24 maçta forma giyip 2 gol ve 1 asist katkısı verdi. Malili oyuncu 2020-2022 arasında forma giydiği Hatayspor’la ise toplam 54 maça çıkıp 1 gol ve 9 asist üretmişti.

Acun Ilıcalı’nın takımında forma giyen Ozan Tufan Trabzonspor ile anlaştı