ABC Politik

Spor

Hollanda’da çocuk tecavüzcüsünün milli takıma alınması tepki çekti

Hollanda’da çocuk tecavüzcüsünün milli takıma alınması tepki çekti
Email :

Hollanda’da, 2024 Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak plaj voleybolu milli takımına, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği için hapis yatan Steven van de Velde’nin alınması tepkiyle karşılandı.

Plaj voleybolcusu Steven van de Velde, on iki yaşındaki bir İngiliz kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle dört yıl hapis cezasına çarptırılmasına rağmen, önümüzdeki ay Paris’te düzenlenecek Olimpiyatlar’a katılmaya hak kazandı.

Steven van de Velde, Facebook’ta tanıştığı bir çocuğa karşı işlediği üç tecavüz suçunu kabul etmesinin ardından Mart 2016’da dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıç Francis Sheridan, 2016’daki mahkemede “Bu ülkeye gelmeden önce potansiyel bir Olimpiyat sporcusu olarak antrenman yapıyordun. Ülkenizi temsil etme umutlarınız şimdi paramparça olmuş bir hayal olarak yatıyor.”

12 AY YATIP ÇIKTI

Sözcü’nün haberine göre; Sadece 12 ay hapis cezasından sonra serbest bırakılan Van de Velde’nin Olimpiyat kariyerini rehabilite etmesine izin verildi. Bu ay Paris Oyunlarında Matthew Immers ile birlikte milli takımdaki yerini aldı. Bu karar spor dünyasında infiale neden oldu.