ABC Politik

Gündem

CHP’yi “normalleştiremeyen” Erdoğan, yönünü Esad’a çevirdi!

CHP’yi “normalleştiremeyen” Erdoğan, yönünü Esad’a çevirdi!
Email :

CHP ile “normalleşme” sürecinde istediğini alamayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde cuma namazı kıldı. Namaz çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte “katil” dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “Sayın” ifadesini kullandı.

Erdoğan, geçmişte Esad ailesiyle yapılan görüşmeleri hatırlatarak diplomatik ilişkilerin yeniden kurulmaması için bir sebep olmadığını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Türkiye ile Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulmaması için hiçbir sebep yok. Geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz. Ve Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir derdimiz olamaz. Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluk. Biz Suriye ile ilişkilerimizi geçmişte çok çok canlı tuttuysak, ailece görüşmelere varıncaya kadar biliyorsunuz sayın Esed’le biz görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur.”

CHP İLE “NORMALLEŞE” KRİZİ

Erdoğan, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden CHP’nin birinci parti olarak çıkmasının ardından 2 Mayıs 2024 tarihinde AKP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ağırlamıştı. Recep Tayyip Erdoğan, ziyaretin ertesi günü olan 3 Mayıs 2024 tarihinde, “Türk siyasetinde yumuşama sürecini başlatalım istiyorum” demişti.

Erdoğan, 11 Haziran 2024 tarihinde ise 18 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Özgür Özel’e “iadeiziyaret”te bulunmuştu.

Özel’den Erdoğan’a Atatürk’lü “boş koltuk” yanıtı!

Recep Tayyip Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmelerin ardından bakanlar ile CHP’nin gölge bakanları arasındaki görüşmelerde AKP’nin hiçbir politikasında değişikliğe gitmeyeceğinin anlaşılmasının ardından eleştiriler yükselmişti.

Görüşmenin sonucu: Şimşek’te “yumuşama” yok!

Erdoğan bu eleştirilerin üzerine, “Bizim siyasette yumuşama normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır” demişti.

“Yumuşama”dan istediğini alamayan Erdoğan, muhalefete akıl verdi

Özgür Özel ise Erdoğan’ın bu sözlerine, “El sıkışmak için tek el yetmez, iki el gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

“Yumuşama”, atışmaya döndü: El sıkışmak için tek el yetmez