ABC Politik

Gündem

Özel’den MHP’ye “çürümüşler” uyarısı: Bir süre sonra dönemeyeceksiniz

Özel’den MHP’ye “çürümüşler” uyarısı: Bir süre sonra dönemeyeceksiniz
Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş Cinayeti duruşması sırasında MHP’ye seslendi. Özgür Özel, “Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. Bu hem o partinin hem de ittifak ortağının vermesi gereken tarihi bir karar. Bir süre sonra dönemeyeceksiniz” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da silahla vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın ilk duruşması 4. gününde.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşma devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu. MHP’ye seslenen Özgür Özel, “çürükleri ayıklama” çağrısı yaptı.

Özel şunları söyledi:

“Bir siyasi hareketin ve bir siyasi partinin veya bir başka yapının iyi niyetli takipçileri ile o yapının, bir takım suç örgütlerini de kullanarak suça bulaşmış olan bazılarından vicdanen nasıl ayrıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Burada söylenecek bir tek şey var ülkeyi yönetenlere ve ülkeyi yönetenlerin ittifak ortaklarına. Bu mızrak artık bu çuvala sığmaz. Bu cinayeti azmettiren ve işin içinde suç örgütleriyle temas eden çürükleri ayırmazsanız bu çürümüşlük hepinize sirayet ediyor. Partinizi ve ittifakınızı bu çürümüşlükten kurtarmak için yapmanız gereken şey o çürümüşleri o sepetten ayırmak. Yok bize de bulaşır, biz sarı öküzü vermeyiz, verirsek başka yerlere gider derseniz vallahi Saniye Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız. Ayşe Ateş’in gözyaşlarında boğulacaksınız. Bırakın birkaç tane olmadık ve illegal yapılarla işbirliği içinde olan birkaç çürümüşü ayıklayın, bu yükten hepiniz kurtulun. Bu hem o partinin hem de ittifak ortağının vermesi gereken tarihi bir karar. Bir süre sonra dönemeyeceksiniz. Milletin vicdanında çok olumsuz bir yere doğru gidiyorsunuz. Bu meselenin artık siyaseti, çıkarı mıkarı kalmadı. Bu iş bir vicdan meselesidir. Vicdanı olanlarla olmayanlar ayrılacak. Burada siyasi bir hesap yapıyorsanız da vicdanı olanlar vicdansızları her zaman yenerler.”