ABC Politik

Gündem

Avukat Şeyda Şahin: Yönter ve Yalçın’dır vur emrini verenler

Avukat Şeyda Şahin: Yönter ve Yalçın’dır vur emrini verenler
Email :

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in hayatını kaybetmesi davasının avukatı Şeyda Şahin, vur emrini verenlerin MHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın olduğunu öne sürerek yaptıkları suç duyurusu taleplerinin yerine getirilmemesini eleştirdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde silahla vurularak hayatını kaybetmesi hakkındaki davanın ilk duruşması Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, 10 sanığın tahliyesine ve mütalaa verilmek üzere duruşmanın 19 Temmuz tarihine ertelenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığına dair raporun dava dosyasına girmesi ve 17 kişi hakkındaki soruşturmanın da ana dosyaya eklenmesi taleplerini ise reddetti.

Davanın avukatı Şeyda Şahin, mahkeme kararının ardından basın açıklaması düzenledi.

Şeyda Şahin, kararın soru sorma haklarının engellenmesi olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, “Ne yazık ki tek ve yegane soru sorma hakkımız, gerek sanık müdafileri, gerek sanık bakışları, gerekse de Mahkeme Başkanı’nın müdahalesiyle engellenmiş ve bir daha soru sorma hakkımız olmayacak bir şekilde bugün 10 kişinin tahliyesiyle sonuçlanmış ve bu tahliye kararıyla birlikte bir kısım taleplerimiz reddedilmiştir” dedi.

Kısıtlılık kararı nedeniyle pek çok bilgi ve belgeye ulaşamadıklarını belirten Şeyda Şahin, “Kamuoyuna açıklamak isterim ki 2022 tarihinde gerçekleşen bu suikast girişimiyle birlikte başlayan bu ana soruşturma dosyasındaki bilgi ve belgeler, kısıtlılık kararı devam ettiği için ne yazık ki tarafımızca öğrenilememiştir. Bir kısım eksik belgelerle birlikte bugün bu duruşmayı yapmak bırakılmış durumdayız” şeklinde konuştu.

“2 HAFTADA APPLE’A ULAŞMA İHTİMALİ YOK”

Şeyda Şahin, mahkeme heyetinin tek kabul ettiği taleplerinin Avukat Serdar Öktem ve eski Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal’ın telefon şifrelerinin öğrenilmesi olduğunu söyledi.

Duruşma tarihinin 2 hafta sonraya ertelendiğine işaret eden Şahin, “Takdir edersiniz ki 2 hafta kadar kısa bir süre içerisinde Apple’dan böyle bir yazışma gelme ihtimali değil, Apple’a ulaşabilme ihtimali dahi yoktur” dedi.

Şeyda Şahin, “Tek bir talebimiz kabul edildi bu anlamda. Avukat Serdar Öktem, eski Cinayet Büro Amiri ve 8 ay boyunca bu şaibeli soruşturmayı yürüten sanık Mustafa Ensar Aykal telefon şifrelerini her nedense vermemişlerdir. Vermeme hakları bizlere hatırlatılmıştır ki bizlerin de malumudur. Biz de bu anlamda daha önceki tarihlerde gerçekleşen Pınar Gültekin cinayetindeki emsal kararı sunarak Apple’dan bununla ilgili olarak gerekli yazıların, fotoğrafların getirilmesi talebinde bulunduk. Bu talebimiz kabul edilmiştir. Ancak şu detayı sizinle paylaşmak istiyorum. Duruşma tarihi, mütalaa verilmek üzere, -artık sona doğru yaklaştığımızın sinyali yani- 19 Temmuz tarihine ertelenmiştir. Takdir edersiniz ki 2 hafta kadar kısa bir süre içerisinde Apple’dan böyle bir yazışma gelme ihtimali değil, Apple’a ulaşabilme ihtimali dahi yoktur. Dolaysıyla bu mütalaa neye dayanılarak verilecektir bizler açısından büyük bir soru işaretidir” ifadelerini kullandı.

“OLCAY KILAVUZ BİZİM YARATTIĞIMIZ BİR İNSAN DEĞİL”

Şeyda Şahin, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü soruşturmasını yürütürken görevden alınan eski Ankara Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner’in, sanık Tolgahan Demirbaş’ın sokakta değil, eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığına dair suç duyurusunu hatırlattı.

Olcay Kılavuz hakkındaki itirazlarının reddedilmesini eleştiren Şahin, “Eksik bir iddianame, eksik bir yargılamayla ne yazık ki sürmektedir ve bizim burada ana amacımız duruşmada defalarca zikrettiğimiz ancak sanık müdafileri ve Mahkeme Başkanınca uyarılarak sözümüzün sert bir şekilde kesildiği Olcay Kılavuz isimli şahısla ilgilidir. Olcay Kılavuz, bu dosyada bizim yarattığımız bir insan değildir. Olcay Kılavuz bu dosyanın, şu an yargılaması yapılan Tolgahan Demirbaş’ı evinde saklayan bir kişidir ve bununla ilgili takip ettiğiniz üzre dün bir ihbarda bulunulmuştu, suç duyurusunda bulunulmuştu. Buna rağmen Olcay Kılavuzla ilgili dosyadaki taleplerimiz reddedilmiştir” dedi.

“EMRİ VEREN YÖNTER VE YALÇIN’DIR”

Şeyda Şahin, MHP Genel Başkan yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın vur emri verdiğini öne sürerek iki isim hakkındaki suç duyurusu taleplerinin yerine getirilmemesini eleştirdi.

Şahin, “Ayşe Hanım’ın, Saniye Ateş’in, Selma Ateş’in, Sevda Ateş’in de dün zikrettiği bir takım ana isimler vardır. İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’dır aslında bu suikastın vur emrini verenler. Bu kişilerle ilgili bizler suç duyurusunda bulunulmasını talep ettik. Mahkeme, bu anlamda suç duyurusunu yapabilirdi resen. Ancak ne yazık ki bu konuda da herhangi bir değerlendirmeye yer verilmemiştir” ifadelerini kullandı.

İTİRAZ EDİLECEK

Şeyda Şahin son olarak tahliye kararlarıyla ilgili itiraz edeceklerini belirterek, “Gün sonunda elimizde 10 tane tahliye edilmiş sanık bulunmaktadır. Adli kontrol, yani yurt dışı yasağıyla salındılar kendileri. Bunlarla ilgili olarak biz yasal haklarımızdan itiraz hakkımızı kullanacağız” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL, “AKLANIN” ÇAĞRISI YAPMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda, İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’a davaya dair “aklanın” çağrısı yapmıştı.

Özgür Özel, “Ben Ulvi Bey ve Semih Bey için siz bu cinayeti azmettirdiniz diyemem. Size yakışan dokunulmazlığının kaldırılmasını kendiniz talep edin ve gidin aklanın” demişti.

MHP’ye “çürümüşler” çağrısı yapan Özel’den iki yöneticiye: Aklanın