ABC Politik

Gündem

CHP’li belediyelerin “Bozkurt” aşkı!

CHP’li belediyelerin “Bozkurt” aşkı!
Email :

MHP Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım’ın “Bozkurt Yürek Merih Demiral Parkı” adının bir parka verilmesi önerisinin gündeme alınması ABB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Yunus Emre Yıldırım, sahada MHP’nin 1991 Kongresi’nde sembol olarak kullanma kararı aldığı “Bozkurt işareti”ni yaptığı için Euro 2024’te 2 maç ceza alan ve Çeyrek Final’de Hollanda’ya karşı forma giyemeyen A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın adının Ankara’da bir parka verilmesi yönünde bir önerge verdi.

Yunus Emre Yıldırım’ın önergesinde “Melih Demiral’ın isminin verileceği bir park yapılması ve parkın içine de yapmış olduğu gol sevincini yansıtan bir bozkurt heykeli yapılması, bu işaretin ırkçılık değil, Türk milletinin sembolü olduğunu bütün dünyaya göstermek adına en iyi cevap olacağı düşüncesindeyiz. Bu anlamda yapılacak parka Bozkurt Yürek Merih Demiral adının verilmesi hususundaki önergemizin Meclis gündemine alınmasını, gereğinin yapılmasını arz ederim” ifadeleri yer aldı.

“Bozkurt Yürek Merih Demiral Parkı” adının bir parka verilmesi önerisinin gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi.

TANJU ÖZCAN DA BOLU’YA HEYKELİNİ DİKECEKTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da 5 Temmuz’da Merih Demiral’ın heykelini dikeceklerini açıklamıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tanju Özcan, “Merih Demiral’a verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınıyorum! Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonunu lanetliyorum. Size söz Merih Demiral’ın BOZKURT işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim! Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın bakalım!!!” ifadelerini kullanmıştı.